Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OPPO dnes oznámila, že vyklápací telefón Find N2 Flip bude jedným z prvých smartfónov na svete, ktorý obdrží aktualizáciu na operačný systém Android 14 Beta 1. Vývojári a priaznivci nadstavby používateľského systému ColorOS si môžu na svojom vyklápacom telefóne OPPO vyskúšať vývojovú verziu systému ColorOS. Je postavená na prvej beta verzii systému Android 14.

Ďalší rok a ďalšia verzia Androidu tentokrát s číslom 14. Nový Android bude možné vyskúšať v Beta 1 verzii tiež na OPPO Find N2 Flip. Jeho majitelia sa tak zaradia k prvým na svete, ktorí budú mať možnosť si nový systém prejsť a otestovať. Ďalšia aktualizácia nadstavby používateľského systému ColorOS bude založená práve na prvú beta verziu systému Android 14 a na vyskúšanie budú ako nové funkcie, tak aj rozhranie API.

„S novým OPPO Find N2 Flip sme nastavili vysokú latku pre vyklápacie telefóny. Pri jeho vývoji sme sa spoľahli na špičkové technologické riešenia, inovácie i intuitívny dizajn. V spolupráci so spoločnosťou Google sme tiež docielili funkcie prevodu reči na text na vonkajšiu obrazovku. So systémom Android 14 budeme ďalej posúvať skladacie telefóny na novú úroveň tým, že spojíme špičkový hardvér s bezkonkurenčným softvérom,“ povedal Peter Dohyung Lee, riaditeľ pre vlajkovú produktovú sériu spoločnosti OPPO.

Systém Android 14 prináša rad aktualizácií pre zvýšenie produktivity, výkonu, ochrany súkromia a zabezpečenie aj novej možnosti prispôsobenia používateľom. Ponúka intuitívnejšie používateľské rozhranie systému, napríklad novú šípku „späť“ uprostred displeja a vylepšený zoznam možností zdieľania. Skladacie zariadenia poskytujú príležitosť pre vývoj inovatívnych aplikácií. OPPO zároveň podporuje svojich vývojárov, aby využívali rozhranie API systému Android, aj nástroje a zdroje poskytované spoločnosťou Google k vytváraniu aplikácií určených pre vonkajšie aj vnútorné obrazovky.

Aktualizácia Android 14 Beta 1 bude k dispozícii pre OPPO Find N2 Flip, ktorý na trh prišiel vo februári 2023. OPPO Find N2 Flip na trhu predstavil jeden z najväčších vonkajších displejov svojho druhu, s najmenej viditeľným záhybom obrazovky vďaka novej generácii pántu Flexion Hinge a celodennou výdržou batérie s bleskovým nabíjaním SUPERVOOC. Okrem toho sľubuje svojim používateľom na celom svete štyri hlavné aktualizácie systému ColorOS a päť rokov bezpečnostných aktualizácií.

Vývojári si môžu už teraz stiahnuť a vyskúšať vývojársku verziu systému ColorOS, ktorá beží na Androide 14 Beta 1. A ešte tento rok sa môžu aj ďalší používatelia Find N2 Flip tešiť na verejnú verziu systému ColorOS, taktiež založeného na Androide 14.

Značky: