V súvislosti so zrušením roamingových poplatkov, začali platiť nové pravidlá pre zákazníkov telekomunikačných operátorov.

Mnohí používatelia však stále nie sú zorientovaní a tak operátori prichádzajú s riešeniami, ktoré majú zákazníkom pomôcť  zorientovať sa v novom fungovaní roamingových poplatkov.

Orange dnes spustil internetovú stránku www.orange.sk/cestujeme, kde si zákazníci môžu presne overiť, ako to s roamingom bude v krajine do ktorej cestujú. Na webovej stránke zadajú destináciu kam cestujú, svoj typ používateľského programu, ktorý majú v Orangei aktívny a stránka im automaticky zobrazí ceny volaní a dát. V prípade, ak sa krajina nachádza v Európskej únii, zobrazené budú ceny po prečerpaní predplatených objemov v rámci paušálu.

Ak pôjde o krajiny mimo Európskej únie, budú zobrazené štandardné roamingové ceny za prichádzajúce a odchádzajúce hovory, SMS, MMS a dáta.

Zobrazenie cien v rámci krajín EÚ, po prevolaní predplatených objemov v rámci paušálu

Na tejto stránke zákazníci Orangeu tiež nájdu užitočné rady, ktoré sa im môžu zísť pred odchodom na dovolenku a tipy, ako komunikovať aj v zahraničí bez obáv z vysokej faktúry. Roamingová sekcia obsahuje edukačné videá s praktickými návodmi.

Pri krajinách mimo EÚ sa zobrazujú štandardné roamingové ceny

Viac informácií nájdete na www.orange.sk/cestujeme.

Značky: