Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Maximálny vnútorný priestor na minimálnej ploche – Sir Alec Issigonis napísal v roku 1959 históriu automobilov týmto jednoduchým, no dômyselným konceptom vozidla. Moderná verzia modelu MINI 3-dverové láme konvencie rovnakým spôsobom, znovu a znovu sa objavuje a vyčnieva z davu svojim jedinečným dizajnom. Automobilka MINI predstavila súčasnú verziu kompaktného 3-dverového modelu v roku 2013. Po celom svete sa predáva od roku 2014 a počas všetkých týchto rokov zostal verný svojej identite. V roku 2023, zíde z výrobnej linky v závode MINI v Oxforde miliónte vozidlo ikonického modelu. Teraz je na to ideálny čas, pretože britský závod s bohatou tradíciou oslavuje tento rok 110. výročie. Okrem britského výrobného závodu sa MINI 3-dverové istý čas vyrábalo aj v holandskom Borne.

Nezameniteľné MINI

Typický vzhľad modelu MINI 3-dverové sa vyznačuje dynamickými líniami, jasnými tvarmi a krátkymi prevismi, vďaka čomu predstavuje agilný štvormiestny model ideálneho spoločníka do hustej mestskej premávky. Pri uvedení na trh v roku 2014 sa úplne prepracovaná generácia modelu MINI 3-dverové prezentovala vysokou hodnotou a významným pokrokom v oblasti technológie, nízkej spotreby a nárastu výkonu. No zatiaľ čo sa vozidlá takmer vo všetkých segmentoch čoraz viac podobajú, MINI 3-dverové zostalo celé roky rebelom aj ikonou. Typická tvár MINI s charakteristickými prednými svetlometmi dominuje puristickej prednej časti a spolu so združenými zadnými svetlami s grafikou britskej vlajky Union Jack, pruhmi na kapote a štýlovými bočnými lištami predstavuje symbol nezameniteľného dizajnu. Základňa fanúšikov originálu nabitého zábavou z jazdy typickou pre značku MINI, maximálnou kvalitou a množstvom možností prispôsobenia dodnes na celom svete neustále rastie, k čomu prispieva aj história plná pretekárskych úspechov vrátane víťazstva na Rely Monte Carlo.

Mimoriadne rozmanitý originál

Ďalšia generácia rodiny MINI bude tiež začínať s modelom MINI 3-dverové. Nová edícia originálu sa od začiatku zameriava na zábavu z elektrickej jazdy a má ideálne predpoklady pre inšpiratívnu ovládateľnosť a kreatívne využitie priestoru, typické prvky automobilky MINI. Okrem maximálneho pocitu z jazdy v motokáre sa nové MINI 3-dverové zameriava aj na minimalizáciu jeho ekologickej stopy. MINI tak dôsledne rozvíja už viac ako 60 rokov úspešný koncept zábavy z jazdy v meste.

Značky: