Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa údajov, ktoré zverejnilo Ministerstvo obchodu USA, spoločnosť BMW Manufacturing už ôsmy rok po sebe viedla národné štatistiky v objeme vývozu automobilov. Počas roku 2021 odišlo zo závodu BMW Spartanburg 257 876 vozidiel značky BMW v celkovej exportovanej hodnotou viac ako 10,1 miliardy dolárov. Modely značky BMW vyrobené v Spartanburgu v Južnej Karolíne sa vyvážali do asi 120 krajín predovšetkým cez prístav Charleston v Južnej Karolíne, (takmer 219 000 kusov), cez päť ďalších prístavov na juhovýchodnom pobreží a do Kanady putovali po železnici.

Prvú päťku exportných krajín z BMW Manufacturing tvorili Čína (24,1 % objemu exportu), Nemecko (12,3 %), Južná Kórea (9,4 %), Kanada (5,6 %) a Veľká Británia (5,4 %).

„Pre rast globálnych podnikov a ekonomík sú voľný obchod a otvorené trhy nevyhnutné. To je dôvod, prečo boli BMW a Južná Karolína úspešné,“ povedal Milan Nedeljković, člen predstavenstva spoločnosti BMW AG zodpovedný za výrobu. „Závod Spartanburg veľkou mierou prispieva k úspechu BMW Group. Ide o kompetenčné centrum našej rodiny vozidiel X. Majú špičkových zamestnancov, ktorí vyrábajú produkty svetovej triedy. Blahoželám našim 11 000 spolupracovníkom k tomuto úspechu a ďakujem našim partnerom v celej Južnej Karolíne za ich vynikajúcu podporu.

„Nárok na prvé miesto v exporte automobilov z USA podľa hodnoty vyvezeného tovaru uzatvára veľmi úspešný rok pre závod BMW Spartanburg. Som neskutočne hrdý na našich spolupracovníkov a ich odolnosť, ktorú preukázali v minulom roku,“ povedal Dr. Robert Engelhorn, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti BMW Manufacturing. „Tento úspech demonštruje dôveryhodné partnerstvo automobilky BMW s týmto štátom a jeho pokračujúci záväzok voči Spojeným štátom americkým.“

V roku 2021 vytvorila spoločnosť BMW Manufacturing nový produkčný rekord so 433 810 vyrobenými vozidlami BMW X. Z tohto počtu sa v Spojených štátoch predalo 179 840 vozidiel X, čo predstavuje 53,4 % všetkých predajov značky BMW. Dva najpredávanejšie modely BMW v USA boli BMW X3 a BMW X5.

Od roku 1992 investovala spoločnosť BMW Group do svojho závodu v Južnej Karolíne takmer 12 miliárd dolárov. BMW Manufacturing je najväčší závod BMW Group na svete, ktorý denne vyrába viac ako 1 500 vozidiel. Modelové portfólio zahŕňa päť najpredávanejších modelov BMW X, štyri modely Motorsport X a dva modely plug-in hybridných elektrických vozidiel X. Fabrika má výrobnú kapacitu až 450 000 vozidiel a zamestnáva viac ako 11 000 pracovníkov.

Značky: