Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Modely BMW X5, BMW X6 a BMW X7 sú priekopníkmi modelového radu BMW X. Zapôsobia vysokou úrovňou komfortu a luxusu, najvyšším výkonom a výraznými schopnosťami dynamických jazdných vlastností. Dve Sports Activity Vehicles (SAV) a Sports Activity Coupe (SAC) spájajú tieto vlastnosti s rovnako dynamickým, elegantným a nezameniteľným dizajnom. Novinkami sú modely BMW X5 a BMW X6 v edícii Black Vermilion s exkluzívnymi detailmi výbavy. Edícia BMW X7 v čiernej metalíze Frozen Black spája v exkluzívnom balíku impozantné možnosti.

Iba v roku 2020 sa celosvetovo predalo takmer 250 000 kusov tohto tria vyrábaného v meste Spartanburg (USA), čím výrazne prispeli k úspechu značky BMW. Približne každý ôsmy nový dodaný model automobilky BMW patril k modelovým radom BMW X5, X6 alebo X7.

Všetky tri špeciálne modely sú v predaji so všetkými motormi, ktoré sú dostupné pre každý z pôvodných modelov. Je možné objednať ich už teraz, aj keď na trhu budú dostupné od začiatku augusta 2021. Ceny sa v Nemecku začínajú na 93 200 eurách za BMW X5 Black Vermilion, 100 700 eur za BMW X6 Black Vermilion a 108 700 eur za BMW X7 v čiernej metalíze Frozen Black (všetky ceny sú vrátane 19 % DPH).

Predovšetkým výrazne: BMW X5 a X6 v edícii Black Vermilion.

Edícia Black Vermilion sa zameriava najmä na súhru medzi čiernou a červenou farbou. Napríklad obličky masky chladiča BMW s červenými lištami, špecifickými pre tento model, tvoria efektný kontrast k laku z ponuky BMW Individual, ktorým je čierna metalíza Frozen Black. Na modeli BMW X6 Black Vermilion je tento detail ešte výraznejší v kombinácii s obličkami masky chladiča vo vyhotovení Iconic Glow. Nápadný vzhľad prednej časti dopĺňajú predné svetlomety M Shadow Line s laserovými svetlometmi BMW Laser light, vrátane zvýrazneného svietenia s modrým znakom X. Okrem toho, balík M Sport Package zdôrazňuje v exteriéri dynamický charakter modelov BMW X5 a X6 v edícii Black Vermilion. Tvoria ho, okrem iného, špecifický predný a zadný nárazník ako aj línia M High-Gloss Shadow Line s rozšírenými možnosťami. Za 22-palcovými diskami kolies 742 M z ľahkých zliatin so zdvojenými lúčmi v matnej sivej farbe Orbit Grey so zmiešanými pneumatikami navrhnutými exkluzívne pre modely tejto edície, výrazne vynikajú brzdové strmene M Sport vo vysokolesklej červenej farbe.

V interiéri modelov BMW X5 a BMW X6 v edícii Black Vermilion vytvára sofistikovanú atmosféru poťah stropu z antracitovej alkantary M Alcantara Anthracite. Jemne vypracované logo edície na kryte držiaka nápojov v čiernej farbe Black Piano z ponuky BMW Individual zvýrazňuje exkluzivitu limitovanej modelovej série. Ďalšie sofistikované akcenty dodávajú sklená aplikácia Crafted Clarity na ovládači iDrive Controller, voliči automatickej prevodovky a tlačidle Start/Stop ako aj obklady interiéru zo vzácneho dreva vo farbe Fineline Black s hliníkovými intarziami z ponuky BMW Individual. Vodič a spolujazdec cestujú v komfortných sedadlách, ktoré majú početné možnosti nastavenia. Celokoženú úpravu z ponuky BMW Individual v čiernej farbe Merino Black zvýrazňuje kontrastné červené prešívanie na sedadlách vodiča a spolujazdca, špecifické pre túto edíciu. V modeli BMW X5 Black Vermilion sa červené akcenty nachádzajú aj na zadných sedadlách. Podobne aj lemy koberčekov vpredu aj vzadu sú červenej farby. Sklá s ochranou pred slnečným žiarením sú na zadných oknách za B-stĺpikom tónované tmavšie, čím sa umocňuje súkromie pasažierov a zároveň harmonicky dopĺňajú športový a dynamický dizajn exteriéru.

Edícia BMW X7 v čiernej metalíze Frozen Black – individualistická a výrazná.

Podobne ako edície Black Vermilion, aj nový model BMW X7 dostal špeciálny lak z ponuky BMW Individual, čiernu metalízu Frozen Black, avšak bez detailov v kontrastnej farbe. Brzdové strmene BMW M 22-palcových diskov kolies Y-spoke 758 I z ponuky BMW Individual  z ľahkých zliatin v matnej sivej farbe Orbit Grey, navrhnuté špeciálne pre túto edíciu, sú vo vysokolesklej čiernej farbe. V kombinácii s balíkom M Sport Package a líniou M High Gloss Shadow Line s rozšírenými možnosťami, je najmä farebná zdržanlivosť tým, čo robí toto 5,15 metra dlhé a vyše dva metre široké vozidlo so siedmimi sedadlami ešte impozantnejším. Interiér modelu edície BMW X7 v čiernej metalíze Frozen Black poskytuje  vďaka poťahu stropu z antracitovej kože M Alcantara Anthracite, skleným aplikáciám Crafted Clarity a sklám s ochranou proti slnečnému žiareniu elegantne diskrétnu atmosféru.

Značky: