Nový vzhľad a funkcie by mali byť dostupné pre všetkých v najbližších dňoch.

Pred rokom Microsoft spustil prvé beta testovanie nového vzhľadu a nových funkcií, ktoré sa teraz spoločnosť rozhodla uvoľniť pre všetkých. Prepracovaný bol nielen e-mail, ale aj kalendár a kontakty.

Nové rozhranie by sa dalo celkovo charakterizovať ako jednoduché a prehľadné, v ktorom sa aj noví používatelia veľmi rýchlo zorientujú. K tomu prichádzajú aj desiatky nových funkcií vrátane prepracovania tých starých.

Nový vzhľad e-mailu

Nový e-mail prináša používateľom množstvo zmien, ktorých cieľom je lepšia personalizácia, vyššia rýchlosť rozhrania či inteligentnejšia práca s doručenou poštou.

Aktualizovala sa však aj integrácia služby Skype. Tá teraz umožňuje výrazne jednoduchšiu a rýchlejšiu komunikáciu počas toho, ako sa používateľ nachádza vo svojej e-mailovej schránke. Kontakty sú neustále k dispozícii a tak je zavolanie kamarátovi záležitosťou sekundy.

Prichádza tiež prepracovaná kategorizácia e-mailov. Používatelia tak môžu ku každému e-mailu priradiť jednu, ale aj desať kategórií, ktoré si vedia pomenovať podľa seba a priradiť im aj špecifickú farbu. Následne filtrovanie e-mailov je veľmi jednoduché a môže prebiehať napríklad cez vyhľadávanie, kde stačí jednoducho zadať názov kategórie.

Priečinok doručenej pošty je najnovšie obohatený aj o prepínač medzi dôležitou poštou a tou zvyšnou, s ktorým sa veľmi pohodlne pracuje.

Azda najlepšou správou pre milovníkov Outlook.com sú veľmi prepracované doplnky, vďaka ktorým sa dá služba prepojiť s aplikáciami tretích strán. Ich inštalácia a následná práca s nimi je veľmi jednoduchá. Aktuálne je k dispozícii napríklad doplnok pre PayPal, Trello, Evernote či GIPHY.

Prepracované funkcie kalendára

Nový vzhľad a funkcie kalendára prinášajú nový používateľský zážitok, ktorý je výrazne lepší ako kedykoľvek predtým. Kalendár tiež ponúka jednoduchú možnosť vyhľadávania záujmových kalendárov, napríklad pre televízne programy či športové podujatia.

V rámci nového kalendáru sa zjednodušilo aj vytváranie nových udalostí. Novú udalosť je možne vytvoriť napríklad aj kliknutím na konkrétny deň. Potom je to už záležitosťou vyplnenia údajov a jedného kliku. Výhodou je aj možnosť nastavovania opakujúcich sa udalostí.

Nové možnosti kontaktov

V novej verzii kontaktov je teraz výrazne jednoduchšie vytvárať, upravovať či vymazávať kontakty. Aktualizoval sa tiež vzhľad jednotlivých kariet v ktorých sa nachádzajú profily a ďalšie informácie o kontaktoch. Vo veľkej karte kontaktu je taktiež najnovšie umožnený prístup k e-mailom a súborom od predmetného kontaktu.

Okrem pridávania narodenín či osobných poznámok umožňuje najnovšie Outlook.com pridávať aj fotky ku kontaktom. Veľkou výhodou je aj prítomnosť jednoduchého nástroja na výrez fotky.

Kontakty sa dočkali aj lepšej integrácie s ostatnými časťami služby. Z prostredia kontaktov je tak veľmi jednoduché začať písať e-mail prípadne zavolať kamarátovi cez Skype.

Zdroj: Blog Office

Značky: