Jedna z najprepracovanejších a najlepšie hodnotených aplikácií určených na organizáciu mailov, kalendárov, úloh či kontaktov, Outlook od Microsoftu, prichádza s novou funkcionalitou pre mobilné zariadenia s Androidom a iOS. Kým pri desktopovej verzii populárneho poštového klienta sú zdieľané kalendáre už roky samozrejmosťou, do našich smartfónov sa dostávajú až v týchto dňoch. 

Vyššia produktivita pri práci vďaka efektívnejšiemu plánovaniu mítingov. To je hlavný dôvod, prečo by sme mali používať spolu s kolegami, rodinou alebo priateľmi zdieľané kalendáre. Samozrejme za predpokladu, že si naši spolupracovníci budú plánovať svoj program do digitálnej podoby a nebudú ho nosiť len v hlave, alebo v lepšom prípade v „old school“ papierovom diári. Výhody sú zrejmé. Je rozdiel, keď potrebujete rýchlo naplánovať pracovné stretnutie desiatich kolegov a voláte každému po jednom, oproti prípadu, kedy si viete pár klikmi usporiadať vedľa seba program každého z nich a nájsť vhodný prienik voľného času. Čas je drahý a tvorcovia Outlooku to majú na zreteli.

Zamestnanci Microsoftu potvrdili, že mobilný Outlook  je odvčera o túto užitočnú funkciu bohatší. Na svoje si môžu prísť aj používatelia aplikácie Kalendár pre desktopový Windows 10, ktorí sa taktiež môžu tešiť tejto novinke. Mobilná verzia Outlooku zatiaľ neobsahuje úplne všetky doplnkové funkcie v porovnaní s desktopovou, dôležité jadro však áno. Zdieľanie kalendáru musí byť vytvorené a následne potvrdené druhou stranou najskôr cez webovú, respektíve desktopovú verziu. Až po tomto kroku a následnej synchronizácii ho uvidíte aj v mobilnej aplikácii.

Ako ste na tom vy? Používate zdieľané kalendáre, alebo skôr uprednostňujete tradičnejšie metódy organizácie času?

Zdroj: VentureBeat

 

Značky: