Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vytvoriť prostredie, kde sa zamestnanci cítia dobre a docenení je kľúčové pre každú firmu. Zamestnanci sú čoraz viac náročnejší ak ide o zamestnanecké výhody. Sieť očných optík FOKUS sa preto rozhodla pomôcť firmám na Slovensku popasovať s touto výzvou 

Práca v mladom a dynamickom kolektíve, či ovocie a káva zdarma fungovali ako benefity možno pred desiatimi rokmi. Počas pandémie sa zmenilo vnímanie zamestnávateľov a vyhrávali tí, ktorí vedeli okamžite reagovať na potreby svojich zamestnancov. 

Jednou z takýchto potrieb je aj práca z domu, ktorá má vplyv na náš zrak možno viac, ako by sme si chceli priznať. Detaily ako zle nastavený monitor, nesprávne sedenie či nedostačujúce osvetlenie miestnosti dávajú zabrať našim očiam. Aj keď sa už život vrátil do normálu, následky práce z domu nepominuli. 

Aj IT firma SOFTEC, ktorá sa minulý rok umiestnila na 6. mieste ankety Najatraktívnejší zamestnávateľ či dokonca vyhrala prvé miesto v súťaži Office roka 2021, poskytla svojim zamestnancom možnosť využitia home office počas celej doby pandémie. Práve preto si pre svojich zamestnancov pripravila benefit vo forme merania zraku, ktorý im zabezpečila sieť očných optík FOKUS.  

O zdanlivo jednoduchú vec, akou môže byť meranie zraku, bol až prekvapivo vysoký záujem. „ Zo skúseností vieme, že zrak človeka sa môže veľmi ľahko zhoršiť, preto sa snažíme našim kolegom pravidelne ponúkať rôzne zdravotné benefity. O možnosť vyšetriť si zrak priamo na pracovisku bol mimoriadny záujem. 60 kolegýň a kolegov si počas pracovnej doby odskočilo na meranie zraku do priestoru našej spoločenskej miestnosti, tzv. Lúky. Za pár minút sa tak dozvedeli, či je ich zrak v poriadku, alebo by mali zájsť za špecialistom“, uviedla Lenka Adamčiak, marketingová manažérka Softecu.   

SoftecZdroj: Softec
Softec

Vyšetrenie zraku optometristom je vhodnou alternatívou pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť dlhým objednávacím termínom u očného lekára. Mnohokrát na korekciu bežných očných vád u osôb starších ako 15 rokov je vyšetrenie optometristom postačujúce a návšteva očného lekára nie je nutná.  

Starostlivosť o zrak a prevenciu považujeme za obzvlášť dôležitú, a preto sme sa rozhodli v rámci našej iniciatívy priniesť zamestnancom v IT obore bezplatné meranie zraku až do konca júla. Podobnú akciu sme už úspešne spustili v minulých mesiacoch, kedy sme bezplatné meranie ponúkli všetkým učiteľom a zdravotníkom. Aj vzhľadom k zisteným výsledkom, kedy takmer každý druhý, ktorý kontrolu podstúpil, nosil zlé okuliare alebo nejaké potreboval, vidíme, že podobné aktivity majú zmysel a pomáhajú včas odhaliť skryté vady, preto budeme aj naďalej v týchto aktivitách pokračovať,“ hovorí Marián Cápay, Generálny riaditeľ siete očných optík FOKUS

Zamestnanci v IT sektore môžu využiť možnosť bezplatnej objektívnej refrakcie v ktorejkoľvek zo 74 pobočiek po celej Slovenskej republike až do konca júla.  

Na meranie je možné sa objednať cez internetovú stránku fokusoptika.sk, kde je potrebné vybrať si službu „vyšetrenie zraku IT pracovníci“, telefonicky alebo na prevádzke. 

Značky: