Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tento rok uplynie desať rokov od chvíle, kedy spoločnosť Panasonic predstavila svetu prvú digitálnu bezzrkadlovku, kompaktný digitálny fotoaparát so systémom výmenných objektívov, skrátene systémový kompakt. Vtedy, v roku 2008, išlo o model LUMIX DMC-G1 *1.

V tejto kategórii teda Panasonic drží svetové prvenstvo a zároveň je jedinou firmou, ktorá sa systémovým kompaktom venuje už celé desaťročie a neúnavne prináša ďalšie novinky ako sú ikonické modely LUMIX GH5, G9 a GH5S.

Toto svetovo jedinečné postavenie Panasonic získal vďaka unikátnym technológiám zameraným na vysokú kvalitu obrazu, špičkový výkon, rýchle reakcie a tiež skvelé vlastnosti a funkcie pre natáčanie videozáznamov. To všetko k systémovým kompaktom LUMIX G neoddeliteľne patrí. Za kľúčové úspechy v tejto kategórii považuje značka okrem iného prvý systémový kompakt s natáčaním v rozlíšení 4K *2, duálny stabilizátor obrazu a tiež režim 6K PHOTO *3, umožňujúci fotografovať rýchlosťou 30 snímok za sekundu v rozlíšení 18 megapixelov ešte skôr ako stihne užívateľ stlačiť spúšť.

Nedávno Panasonic rozšíril portfólio v tejto kategórii a k ​​celosvetovo uznávanej a oceňovanej vlajkovej lodi, ikonickému hybridnému modelu LUMIX GH5, pribudla ďalšia novinka LUMIX G9. Jej hlavnou prednosťou je nekompromisný prístup k tvorbe fotografie. Ďalším prírastkom je LUMIX GH5S s najvyššou citlivosťou v doterajšej histórii značky a so skvelou kvalitou videozáznamov. Výrobca sa chce aj naďalej sústrediť na digitálne fotoaparáty najvyššej kategórie, ktoré spĺňajú prísne kritériá pre profesionálnych fotografov a filmárov.

Mottom spoločnosti je v tejto kategórii „Changing Photography“ alebo „Meníme svet fotografie“. Rad LUMIX G chce preto aj naďalej rozvíjať tak, ako v priebehu uplynulého desaťročia, s cieľom zostať na špici technologického vývoja a výroby ďalších špičkových produktov.

Značky: