Cenová politika spoločnosti Google je nastavené pomerne odvážne, hlavne keď zoberieme v úvahu čas uvádzania jej smartfónov na trh.

V čase, keď ostatní výrobcovia majú svoje vlajkové lode takmer pol roka na trhu, prichádza na rad Google. Ak sa vám zdajú smartfóny Pixel 3 a 3 XL drahé, tak práve model Pixel 3a by mohol osloviť širšiu základňu používateľov Androidu. Zariadenie vychádza zo známeho dizajnu svojich starších súrodencov a jeho príchod na trh sa očakáva niekedy počas mája. Malo by sa tak stať krátko po konferencii Google I/O, ktorá sa bude konať 7. – 9. mája.

Najnovšie správy k nám prichádzajú priamo od leakstera Evana Blassa, ktorý tvrdí, že zverejnil oficiálny obrázok modelu Pixel 3a. Tento obrázok nie je príliš iný ako doposiaľ známe rendry a taktiež nesie značný dizajnový odkaz pôvodného modelu Pixel 3, ktorý sa predstavil v októbri 2018.

Dizajn smartfónov od Googlu sa z roka na rok príliš nemení, takže ani Pixel 3a nebude v tomto smere vybočovať z radu. Príspevok Evana Blassa prezrádza podstatnejší údaj, ktorým je dátum predstavenia. Všetko skutočne smeruje k tomu, že začiatkom mája spoznáme ďalší smartfón od Googlu.

Pixel 3a by mal patriť do strednej kategórie smartfónov, pričom určite bude mať dostatok výkonu, čomu bude napomáhať Snapdragon 670 a 4 GB pamäte RAM. Displej dostane na uhlopriečke 5,56-palca Full HD rozlíšenie a na zadnej strane smartfónu sa bude nachádzať 12 Mpx fotoaparát.

Bez ohľadu na to, čo nakoniec Google Pixel 3a ponúkne, sme pravdepodobne iba necelé dva týždne od jeho oficiálneho predstavenia.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Veľký fototest Huawei P30 Pro vs. Samsung Galaxy S10: Ktorá vlajková loď fotí lepšie?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.