Za nápadom stojí sieť kaviarní Costa.

Každý deň milióny ľudí po celom svete pijú kávu. Časť z nich na to využíva jednorazové hrnčeky, ktoré sú z plastu či papiera. Denne tak vzniká veľké množstvo odpadu, z ktorého sa recykluje len smiešne percento. Predčasom, teda vznikla potreba tento problém riešiť a so vskutku revolučným a zaujímavým riešením prišla sieť kaviarní Costa, ktorá na trhu v Británii pôsobí dlhodobo.

Jedným z možných riešení je opakované využívanie vlastného hrnčeka, ktorý si môže milovník kávy zobrať so sebou všade. Aby však nosenie hrnčeku bolo zaujímavé, tak spoločnosť doňho pridala bezkontaktný platobný čip. Netreba tak viac hľadať peňaženku pri platbe za rannú kávu cestou do práce.

Čip do týchto hrnčekov zatiaľ prevádzkuje iba jedna banka. Ten je však možné opakovane dobíjať ďalšími peniazmi cez mobilnú aplikáciu. Postupne však môže byť ďalšou motiváciu k ochrane prírody aj zľava pri platbe takýmto hrnčekom. Nechajme sa, teda prekvapiť, čo spoločnosť pre svojich klientov vymyslí.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Slováci radi platia bezkontaktne, sme lepší ako Angličania. Ako sa bezkontaktné platby vylepšia a kedy príde Apple Pay? (Doplnené o video)

Značky: