Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka platobnej službe VIAMO si Slováci posielajú peniaze jednoducho už 5 rokov. Cez VIAMO pošlete peniaze kamarátovi alebo kolegovi za pár sekúnd, nemusíte ani vedieť číslo jeho účtu, stačí ak máte v zozname jeho telefónne číslo. Poslať peniaze môžete komukoľvek, príjemca nemusí byť registrovaný a peniaze môže prijať na účet do ktorejkoľvek slovenskej banky.

Popularita a používanie služby z roka na rok rastie. Kým v roku 2014 sa cez VIAMO (cez všetky banky spolu) poslalo 7,7 mil. €, v roku 2016 15,9 mil. €, minulý rok to bolo až 22,9 mil. €. Priemerná hodnota platby vzrástla z 16 € v prvom roku na dnešných 34 €. VIAMO dnes eviduje 182 tisíc používateľov, z ktorých 153 tisíc má aktivovanú VIAMO aplikáciu a ďalších 29 tisíc používa VIAMO na príjem platieb.

VIAMO je príklad toho, že banková aplikácia nemusí byť nudná a fádna. Ak posielate peniaze cez aplikáciu Tatra banka VIAMO, k platbe osobe môžete pripojiť aj zábavnú animáciu, vďaka čomu budú vaše transakcie oveľa osobnejšie. Najčastejšie posielanou animáciou je „cmuk“.

Okrem platieb medzi osobami môžu používatelia VIAMO platiť za tovar alebo služby u vybraných obchodníkov, za donášku kuriérom alebo si napríklad dobíjať kredit.

Tohtoročnou novinkou sú platby školám. Vďaka spolupráci s firmou ascAgenda, vyvíjajúcou systém EduPage, zaplatíte za školskú družinu alebo jedáleň priamo z aplikácie EduPage. Jednoducho, pohodlne, za pár sekúnd.

Služba VIAMO funguje na Slovensku od 1. júna 2013. Cez VIAMO dnes môžete:

  • poslať peniaze na ľubovoľné telefónne číslo, príjemca nemusí byť registrovaný, príjemca môže prijať peniaze na účet do ktorejkoľvek slovenskej banky,
  • pripomenúť známemu, že vám má poslať peniaze,
  • jednoducho a rýchlo zaplatiť u vybraných obchodníkov, bez prihlasovania alebo zadávania údajov z platobnej karty.

Značky: