Doteraz ich mohli využívať iba používatelia v Spojených štátoch amerických.

Aplikácie na streamovanie hudby môžu slúžiť aj na šírenie relácií s hovoreným slovom, ktoré poznáme ako podcasty. Už dlhšie má túto funkciu aplikácia Spotify a koncom apríla ju začala podporovať aj aplikácia YouTube Music.

Háčik však bol v tom, že túto možnosť mali iba používatelia v Spojených štátoch amerických. To sa ale teraz mení a podcasty v YouTube Music začínajú byť dostupné celosvetovo, ako informuje portál 9to5google.com. Ako to však v takýchto prípadoch býva, nová funkcia je používateľom sprístupňovaná postupne, takže kým sa sa dostane ku všetkým, môže to trvať aj týždne.

V praxi by v aplikácii mala na hlavnej karte Domov pribudnúť ešte jedna záložka označená ako Podcasty. V rámci nej by mali byť dostupné rôzne kategórie týchto relácií, ako aj návrhy a odporúčané epizódy.

K dispozícii je aj klasická časová os os možnosťami skoku 10 sekúnd dozadu, alebo 30 sekúnd dopredu. Čo je však podstatné, prehrávanie v režime offline a na pozadí je možné aj bez predplatného YouTube Premium.

Aplikácia YouTube Music nahradila službu Google Play Music, ktorá podcasty tiež obsahovala. Na rozdiel od YouTube Music ale umožňovala okrem iného nahranie 50 000 vlastných skladieb do cloudového úložiska a ich následné prehrávanie na desiatich rôznych zariadeniach. Google však službu Play Music pred časom ukončil a jedinou možnosťou v jeho portfóliu tak zostala YouTube Music.

Google má ešte jednu aplikáciu špeciálne zameranú na podcasty, ktorá sa volá Google Podcasty. Či zostane zachovaná po celosvetovom sprístupnení podcastov v YouTube Music je otázne, zrejme ju však čaká osud iných googlovských aplikácií, ktoré internetový gigant „zarezal“.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.