Na internete nájdete niekoľko užitočných nástrojov. 

Doplnené 1. decembra: Na Slovensku už funguje nový Nearby systém, ktorý uľahčuje chytanie Pokémonov vo vašom okolí. Umiestnenie Pokémonov vám ukáže v blízkosti Pokéstopov. Jeho výhodou je, že zobrazuje Pokémonov aj v širšom okolí a po ťuknutí na Pokéstop zobrazí jeho presnú polohu, takže viete, kam musíte kráčať. Nevýhodou je, že systém neukazuje všetky príšerky vo vašom okolí. Upozorní vás na Pokémonov pri Pokéstopoch, avšak nezobrazuje tých, ktorí sú “vo voľnej prírode“. Môže sa teda stať, že na Nearby obrazovke neuvidíte Pokémona, ktorého chcete chytiť kvôli tomu, že sa nenachádza v blízkom okolí Pokéstopu.

Takmer všetky z nižšie spomenutých služieb medzičasom ukončili svoju prevádzku alebo nie sú dostatočne spoľahlivé. Jednou z mála funkčných a spoľahlivých je dnes PokeTracker for Pokémon Go: Map and Notifications pre iOS.

Doplnené 13. októbra: Viaceré nástroje, ktoré v článku spomíname, medzičasom ukončili svoju prevádzku alebo ich obmedzil samotný vývojár hry Pokémon GO. K 18. septembru 2016 dávame do pozornosti najmä webovú stránku ipeople.sk, ktorá v reálnom čase zobrazuje Pokémonov v Bratislave a niektorých ďalších slovenských mestách. K 13. 10. 2016 však nefunguje už ani táto služba. Pokiaľ nájdeme fungujúcu alternatívu, uverejníme ju v článku. Faktom však je, že prevádzkovatelia takýchto služieb to majú čoraz náročnejšie, nakoľko Niantic robí všetko pre to, aby všetky nástroje tohto typu znefunkčnil.

Pôvodný článok: Pokiaľ hráte hru Pokémon GO a chcete nájsť vášho obľúbeného Pokémona, vyskúšajte jeden z týchto dvoch nástrojov. Poké Radar je mobilná aplikácia, aktuálne iba pre iOS, ktorá obsahuje informácie od ostatných hráčov. Tí, keď nájdu Pokémona vo svojom okolí, môžu odoslať základné informácie do aplikácie a následne sú dostupné pre ostatných používateľov. V praxi to znamená, že si vďaka tejto aplikácii môžete pozrieť, či niekto našiel na Slovensku obľúbeného Pikachu a kde.

Poké Radar je dostupný aj vo forme webovej stránky, ktorá však častejšie nefunguje, ako funguje. V príprave je aj aplikácia pre Android.

Poké Radar je komunitná aplikácia. Zatiaľ je dostupná iba pre iOS

Poké Radar je komunitná aplikácia. Zatiaľ je dostupná iba pre iOS

Do pozornosti dávame aj komunitnú databázu na webe menom Pokémapper.co. Obsahuje zopár informácií aj zo Slovenska.

Najviac komplexný nástroj je PokéVision (doplnené: už nefunguje)

Úplne iný typ nástroja je web PokéVision. Niektorí ho považujú za cheatovanie, pretože si v reálnom čase môžete zobraziť Pokémonov vo vašom okolí, resp. v okolí akéhokoľvek bodu, ktorý zvolíte. PokéVision dokonca obsahuje aj informáciu o tom, ako dlho sa bude Pokémon na danom mieste zdržiavať.

V tomto prípade teda ide o nástroj, ktorý dokáže poskytnúť naozaj komplexné informácie. Funguje aj na Slovensku, avšak kvôli preťaženiu herných serverov a serverov tejto služby nemusí vždy zobrazovať údaje korektne. Ak si však chcete pozrieť, čo sa nachádza práve teraz vo vašom okolí, nič lepšie neexistuje.

PokéVision je aktuálne najlepší nástroj z hľadiska používateľského komfortu a poskytovaných informácií. Niektorí ho považujú za podvádzanie

PokéVision je aktuálne najlepší nástroj z hľadiska používateľského komfortu a poskytovaných informácií. Niektorí ho považujú za podvádzanie

Alternatívou je PoGoMap. Tento nástroj však vyžaduje určité znalosti programovania, aby ste aplikáciu spustili.

PokéSlava mapuje centrum Bratislavy (doplnené už nefunguje)

Bratislavčanov poteší web PokéSlava.sk. Funguje podobne ako PokéVision. Jeho vývojár, Adrián Paníček, proces hľadania Pokémonov zautomatizoval, takže netreba manuálne voliť lokalitu. Hneď po zapnutí webovej stránky vidíte, akí Pokémoni sa práve nachádzajú v centre mesta.

Nevýhodou je, že PokéSlava pokrýva iba určitú časť Bratislavy, viď. screenshot.

pokeslava

PokéSlava poteší všetkých obyvateľov Bratislavy

NEPREHLIADNITE: PokeDetector pre Android

Podobne ako PokéVision a PokéSlava funguje aj PokeDetector. Táto aplikácia pre Android vám pošle notifikácie, keď sa v okolí objaví nejaký Pokémon. K dispozícii je aj podpora pre hodinky Android Wear, takže nemusíte telefón skoro vôbec vyťahovať z vrecka.

Na záver – pri hľadaní vám možno pomôže aj táto infografika, ktorá vysvetľuje, v akých lokalitách by sa mali zdržiavať jednotlivé typy Pokémonov.

Ďalšie lokality nájdete na tomto webe

Ďalšie lokality nájdete na tomto webe

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit