Novú zraniteľnosť v Skype pre systém Android objavil lovec chýb Florian Kunushevci.

Ten zistil, že po prijatí hovoru na Skype si môže ktokoľvek pozrieť vaše fotografie, vyhľadať kontakty, poslať správu, či otvoriť prehliadač klepnutím na odkazy v odoslanej správe a to bez toho, aby ste telefón odomkli.

Kunushevci sa venuje už nejakú dobu hľadaniu chýb a bol nemilo prekvapený, keď zistil, že sa cez Skype dostane ktokoľvek k jeho fotografiám v telefóne. Vlastne sa aplikácia správala, ako keby telefón nebol vôbec uzamknutý. Samozrejme, nezistil to len tak. Ako sám povedal, potreboval sa najprv vcítiť do role človeka, ktorý sa chce dostať k citlivým dátam z telefónu.

Informáciu o chybe zaslal Kunushevci do Microsoftu v októbri a v súčasnosti by mala byť táto diera opravená (samozrejme si musíte stiahnuť aktualizáciu, ktorá vyšla 23. decembra).

Mladý Florián je ešte len teenagerom, ale už od svojich 12-tich rokov sa začal zaujímať o dôvody, prečo operačný systém na počítači začal byť nestabilný a začal sa zaujímať o bezpečnosť a stabilitu.

V 15-tich rokoch začal pracovať pre program „Bug Hunting“ a snažil sa nájsť zraniteľné miesta pre Microsoft, Apple, Dell, Intel, Adobe, Eset, či GitHub.

Prečítajte si aj:

Androidový spyware MobSTSPY sa začal šíriť už aj cez Google Play v podobe aplikácií a hier

Značky: