Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

„Ďakujeme, že vidíte život aj z inej strany“. Takto znie tohtoročný slogan verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine – DEŇ NARCISOV.

Zbierka, ktorá dokáže pomôcť onkologickým pacientom a ich blízkym na celom Slovensku, prebehne v uliciach našich miest už 20. apríla 2023. A nielen v uliciach, ale aj vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Konkrétne vo vlakoch Tatranských elektrických železníc (TEŽ) na tratiach Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso a Starý Smokovec – Tatranská Lomnica. Zbierka vo vlakoch bude prebiehať v čase od 7:00 do 18:00.

Už po 27-krát môžete stretnúť dobrovoľníkov v bielych tričkách s logom Ligy proti rakovine a textom „JA SOM“, s identifikačným číslom v strede narcisu priamo na tričku, papierovou pokladničkou bielej farby s oranžovo-modrou potlačou a textom „Deň narcisov 20. 4. 2023“, registračným číslom vydaným Ministerstvom vnútra SR, QR kódom pre bankové spojenie a SMS číslom 848 ako alternatívne možnosti finančného príspevku.

Pripnite si malý kvietok narcisu na podporu onkologických pacientov v uliciach či vo vlakoch ZSSK. Viac o možnostiach prispenia a o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk. Prispieť do tejto zbierky je možné do 28. 4. 2023.

Viac informácií o DNI NARCISOV

Žltý narcis ako symbol boja proti rakovine sa vo svete po prvýkrát objavil v roku 1987 v Írsku. O tri roky na to vznikla slovenská organizácia Liga proti rakovine, pridala sa k programu Európa proti rakovine a postupne sa začala zapájať do všetkých aktivít na úrovni Európskej únie a stala sa iniciátorom národných a medzinárodných aktivít v oblasti onkológie. Na medzinárodnej úrovni Liga proti rakovine spolupracuje so 40 organizáciami z 28 štátov Európy, s členmi ECL a inými organizáciami vo svete. Liga proti rakovine počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch súvisiacich s ochorením na Slovensku už vyše 30 rokov. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti.

Značky: