Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Ponuka TATRY CARD platí viac ako 10 mesiacov, teda už od pondelka 17. 7. 2023 do 31. 5. 2024
  • Okrem neprenosného sieťového lístka na trate TEŽ, OŽ a úsek Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica získa cestujúci aj kopec zliav na partnerské služby až do výšky 25 %
  • Lístok si zakúpite kedykoľvek cez e-shop TATRY CARD

Cestovanie v rámci Vysokých Tatier je ešte dostupnejšie. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci so Združením cestovného ruchu Vysoké Tatry opätovne po dva a pol roku pristúpila k znovuzavedeniu ponuky TATRY CARD. Ponuka je už k dispozícii.

Ide o neprenosný sieťový cestovný lístok na trate tatranských elektrických železníc (TEŽ), ozubnicovej železnice (OŽ) a úsek Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica na meno zákazníka s platnosťou na 3 alebo 7 dní, pričom platí na neobmedzený počet ciest v čase platnosti TATRY CARD (teda do 24. hodiny posledného dňa platnosti).

Cenník TATRY CARD:

podmienky predajaTATRY CARD
dospelýzľavnený
(dieťa 6 – 16 r.,
zákazník od 62 r.)
3 dni7 dní3 dni7 dní
predpredaj min. 7 dní pred platnosťou TC *7 €12 €3,50 €6 €
predaj na mieste počas pobytu *8 €14 €4 €7 €
predaj kedykoľvek cez e-shop TATRY CARD10 €16 €5 €8 €

Pozn.:    zľavnený lístok TATRY CARD bude pre zákazníkov v definovanom veku (do 16 r. a od 62 r.), ktorí nemusia mať registráciu na 100 % zľavu z cestovného, a tak im za výhodnejšiu cenu poskytneme aj možnosť cestovania železnicou po Tatrách bez potreby registrácie

         *     možnosť zakúpenia a platnosť TATRY CARD je viazaná na ubytovanie

TATRY CARD je predávaná návštevníkom Vysokých Tatier:

  • pri viazanosti na ubytovanie: aktivácia TATRY CARD vo forme 2D kódu v rámci partnerských zariadení v gescii Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR VT):
  • ubytovacie zariadenie zakúpi hosťovi TATRY CARD cez vlastný prístup alebo
  • hosť si zakúpi TATRY CARD prostredníctvom promo kódu ubytovacieho zariadenia vygenerovaného len pre svoju osobu,
  • bez viazanosti na ubytovanie: zákazník si aktivuje TATRY CARD vo forme 2D cez e-shop TATRY CARD.

Lístok TATRY CARD si po zakúpení cestujúci môžu stiahnuť zo svojho emailu do digitálnej peňaženky (Wallet) vo svojom mobilnom telefóne.

Ponuka TATRY CARD platí od 17. 7. 2023 do 31. 5. 2024 a vydáva sa pre každú osobu staršiu ako 6 rokov (dieťa do dovŕšenia 6 roku veku nepotrebuje lístok). Cestujúci si lístok TATRY CARD nemusí označovať v označovačoch cestovných lístkov, pri kontrole vo vlaku sa okrem TATRY CARD preukáže aj platným identifikačným dokladom.

Pri nároku na zľavnený lístok TATRY CARD (deti od 6 do 16 rokov) sa cestujúci v prípade pochybností o ich veku preukážu akýmkoľvek preukazom vydaným inou organizáciou alebo úradom, ktorý obsahuje aktuálnu fotografiu, meno a priezvisko a dátum narodenia. Pri cestujúcich od 62 rokov sa stačí preukázať preukazom totožnosti.

Využiť lístok TATRY CARD môžete nielen ako sieťový cestovný lístok vo vlakoch ZSSK na tratiach TEŽ*, OŽ a na úseku Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica, ale aj u ďalších zmluvných partnerov turistickej organizácie ZCR VT – teda reštauračné služby, relaxačné služby, športové aktivity a pod. Karta umožňuje návštevníkom počas pobytu využívať aj rôzne zľavy až do 25 % ako napríklad Tricklandia, Galéria Dobrá hračka, Poliankovo, Farma Východná, Múzeum TANAP-u, Pedal Planet, Botanická záhrada, Tatry Vnútri, Tatras Tower a podobne.

*Prosíme cestujúcich, ktorých cieľom je Tatranská Lomnica, aby z kapacitných dôvodov prebiehajúcej modernizácie vozidiel prednostne využívali priame spojenia z Popradu cez Studený Potok. Viac informácií o aktuálnych obmedzeniach vo Vysokých Tatrách nájdete tu.

Viac zaujímavých informácií o ponuke lístka TATRY CARD nájdete na tu à  www.tatry.sk/tatrycard/ alebo tu à https://tatrycard.tatry.sk/.

Ako inšpiráciu, kam sa vybrať vlakom na výlet, ponúkame nový portál na našom webe ZSSK Vlakom na výlet. Nájdete na ňom kopec tipov, čo sa na Slovensku oplatí vidieť a kde všade zájsť napríklad aj vo Vysokých Tatrách.

Značky: