Napríklad aj so skialpinistom Jakubom Šiarnikom, ktorý tento rok skončil na druhom mieste.

Red Bull 400 je svetová séria najťažších behov na strmých skokanských mostíkoch. Lokality, v ktorých sa preteky organizujú, podliehajú jedinému pravidlu – štyristovka“ sa môže uskutočniť iba na lyžiarskych skokanských mostíkoch. V roku 2018 sa premiérovo podarilo preteky priniesť aj do Vysokých Tatier na veľký mostík s označením HS 136, ktorý bol pred príchodom pretekov Red Bull 400 naposledy využitý počas lyžiarskej freestyle súťaže v roku 2003.

Najkratší a najextrémnejší globálny beh 10. septembra na Štrbskom plese privítal stovky nadšencov, ktorí sa tento rok museli okrem ťažkej trate popasovať aj s počasím. Vysoké Tatry aj bežecké preteky Red Bull 400 boli opäť epické, vďaka počasiu vskutku nepredvídateľné a dobrodružné. 

Ani to však neubralo súťažiacim na odhodlaní a chuti prekonať samých seba. Víťazmi sa tento rok stali Jozef Hlavčo a Eszter Hortobágyiová. Za mužskú štafetu si odniesol prvenstvo tím Čim Fit a za zmiešanú STG Prievidza. Uznanie za skvelé výkony si však zaslúžia všetci účastníci týchto náročných pretekov.

Red Bull 400Zdroj: RedBull/Filip Nagy
Red Bull 400

Profesionáli na Red Bull 400

Pokiaľ však aj vy radi beháte, a tento rok ste váhali, či ste dostatočne pripravení na tieto extrémne preteky na Štrbskom plese, tak si pozrite štatistiky štyroch bežcov z tohtoročného Red Bull 400. Okrem Jakuba Šiarnika, ktorý mimochodom v mužskej kategórii skončil vo finále na krásnom druhom mieste, si pozrite výkon aj jeho priateľky Simony Thomkovej (10. v kategórii ženy) alebo trénera Juraja Remiša, ktorý sa zameriava na prácu so športovcami rôznych vekových a výkonnostných kategórií od mládeže po dospelú populáciu v individuálnych a kolektívnych športoch.

Za pozornosť určite stojí aj fakt, že Jakub aj Simona používajú hodinky značky COROS, ktorej TOP model Vertix 2 sme testovali aj u nás v redakcii a doteraz aktívne používame. Okrem toho dávame do pozornosti aj „nadľudské“ výkony ambasádora značky COROS Kiliana Jorneta zo 173 kilometrov dlhého behu, čím stanovil nový rekord UMTB. Viac o Kilianových výkonoch sa dočítate priamo na blogu značky COROS.

Rekreačný športovec na Red Bull 400

Zaujímavú skúsenosť z pretekov Red Bull 400 má aj rekreačný bežec Miro, ktorému na konci druhého úseku Red Bull 400 dokonca vyskočilo jabĺčko, ktoré si sám nahodil, a vpred ho už posúval len adrenalín a odhodlanie, vďaka ktorému napokon tiež dobehol do cieľa. Nižšie v článku tak nájdete aj jeho výkon.

Kompletné výsledky 5. ročníka Red Bull 400 nájdete na tomto odkaze.

Jakub Šiarnik

Simona Thomková

Juraj Remiš

Miroslav

Zdroj: Redbull

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.