Všetky špekulácie sa tak jednoducho a rýchlo vylúčili.

Šéf Applu, Tim Cook sa nedávno vyjadril pre The Sydney Morning Herald, že spoločnosť neplánuje v najbližších rokoch zlučovať operačné systémy macOS a iOS. Tim Cook tak zareagoval na špekulácie, ktorá sa objavujú už niekoľko mesiacov na internete.

MacBook s operačným systémom macOS väčšina ľudí používa na kancelársku robotu, prípadne na programovanie, dizajnovanie či mnohé iné aktivity. Naopak iPady so systémom iOS ľudia skôr využívajú na cestách, keď potrebujú vyriešiť menej náročné veci, prípadne na sledovanie videí, sociálnych sietí či čítanie ebookov.

Apple chce tak vyvíjať naďalej dva skvelé produkty. Pokiaľ by sa totiž rozhodol pre zlúčenie, tak výsledný operačný systém by bol skôr o kompromisoch, než o prepracovaných funkciách, ktoré robia tieto systémy skvelými.

Pred časom sa médiami prehnala informácia aj o tom, že Apple by chcel zjednotiť aplikácie pre iOS aj macOS, prípadne priniesť aplikácie z iPhonov na MacBook. Po dnešku to však vyzerá tak, že sa toho používatelia s istotou nedočkajú.

Zdroj: TechRadar

Značky: