Youtuber Funk Turkey vytvoril pomocou vedy nový hit v štýle Iron Maiden.

Internet môže priniesť každý deň nové prekvapenia. Funk Turkey urobil to, čo úspešní Youtuberi robia, a zopakoval vzorec, ktorý mu už dávnejšie priniesol úspech. Po pár týždňoch po napísaní skladby v štýle AC/DC, urobil to isté aj s Iron Maiden.

Iron Maiden AI

Zdroj: Kerrang

Súbory textov Funk Turkey šikovne spojil pomocou prediktívnych algoritmov do jedného nového celku. Výsledný text môže miestami vyznieť veľmi vtipne (najmä v piatej minúte), pretože dávkuje notoricky známe frázy rôznych skladieb z veľmi bohatej histórie Iron Maiden. Funk Turkey pridal k hudbe aj spev v štýle alá Bruce Dickinson. Je však pravda, že Dickinsona tam príliš nepočujeme. Skôr to znie, ako by sa „zrazil“ Dio s Halfordom za výdatnej pomoci Dragonforce. A výsledok? Power Gravy.

Všetka hudba a vokály boli interpretované, zmixované a zmastrované mnou,“ hovorí Funk Turkey. „V mojej kuchyni, na bielom Epiphone Flying V, s mizerným mikrofónom a starou kópiou ProTools.

Samotný tvorca skladby Power Gravy priznáva, že napodobniť Bruca Dickinsona je veľmi ťažké (pochopiteľne, no s týmto by vedel pomôcť napríklad Raphael Mendes). Funk Turkey spravil pre skladbu maximum a dúfa, že výsledok sa bude páčiť. 

No, posúďte sami, ako sa „silná omáčka“ podarila.

Zdroj: Youtube

Prečítajte si aj:

Pozrite sa, ako vyzeral New York v roku 1911 vo farbe a v 4K. Výsledok vás prekvapí (VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.