V stredu spoločnosť vydala druhú beta zostavu Androidu 11.

Tá obsahuje množstvo opráv. V používateľskom rozhraní boli pridané aj niektoré menšie zmeny. S príchodom novej beta verzie spoločnosť Google tiež neúmyselne odhalila, že Android 11 plánuje predstaviť 8. septembra.

Počas prezentácie Smart Home Summit „Hey Google“ na stránkach YouTube sa objavil popis, ktorý naznačil dátum, kedy sa má Android 11 oficiálne uviesť na trh. Dostupnosť sa očakáva najskôr pre zariadenia Google Pixel. 

Snímka obrazovky zaznamenaná portálom Android Police jasne prezrádza dátum uvedenia na trh. 

Google zverejnil poznámky k vydaniu novej Bety na webe Android Developer. Zmeny zahŕňajú opravu ovládania pomocou gest a opravu, aby sa klávesnica zobrazovala správne. Opravou prešiel aj zvuk, ktorý bol donedávna skreslený na niektorých zariadeniach. Ďalšou opravou prešlo aj nastavenia vibrácií, ktoré ovplyvňovali hlasitosť.

Rovnako ako v prípade všetkých produktov verzie Beta sa v rozhraní stále vyskytujú viaceré problémy s upozorneniami, vrátane nestabilného Wi-Fi pripojenia. Známa je taktiež chyba, ktorá ovplyvní niektorých používateľov smartfónu Pixel 4. Tí sa nebudú môcť vrátiť na Android 10 prostredníctvom OTA.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Zabávajte sa s Google AR: Cestujte v čase s dinosaurami a rozšírenou realitou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.