Vyzerá to, že Microsoft na túto aplikáciu nezanevrel.

MS Paint či Malování ako sme ho videli vo Windows 95 a po novom od Windows 98 SP1 so slovenskou lokalizáciou Skicár prináša ďalšie úpravy. Potvrdil to Microsoft na svojom blogu. Zatiaľ ide o novinky určené pre insiderov, teda tých, čo chcú testovať nové verzie Windows medzi prvými, hoci s väčším rizikom nestability.

Noviniek nie je veľa, no patria medzi ne hlavne úpravy dialógových okien. Výrobca upravil okno s výberom farby. To má teraz kruhové prvky na výber uložených farieb a je poriadne rozšírené. Definovať vlastné farby bude jednoduchšie. Jednoduchšie v tom, že následne máte viac políčok pre vami vybrané farby.

Na pohľad môže ísť o ergonomicky nevhodné riešenie, no spôsob výberu je stále štvorcový. Teda aktívny prvok nie je len vo vnútri kruhu a funguje to už teraz. Čiže funkčne stále máte istú „rezervu“, keď sa netrafíte do kruhu, no vizuálne ide o kruh. Je to detail, no venujeme tomu väčšiu dávku pozornosti, pretože je to dôležitý ergonomický prvok.

Druhé vylepšenie patrí oknu, ktoré sa v slovenskej lokalizácii nazýva Zmena veľkosti alebo skosenie. To je upravené len minimálne, no je vidno, že aj tu ide o ergonomické úpravy. Teraz s dôrazom na používateľov, ktorí budú používať pri ovládaní dotykové pero alebo prsty.

Či už tomuto programu fandíte alebo nie, je treba poznamenať, že patrí medzi neoddeliteľné aplikácie a nič lepšie na super rýchle úpravy nenájdete.

Nové verzie okien

Aktuálne verzie okien

Zdroj: Blog Windows

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.