Medzi clonami sa budete môcť prepínať podľa toho, čo fotíte.

Samsung už túto nedeľu predstaví svoje nové vlajkové lode. O Galaxy S9 a S9+ však vieme prakticky všetko. Najnovší únik zobrazuje telefóny v celej kráse z prednej strany aj zozadu a prezrádza detaily o tzv. variabilnej clone fotoaparátu.

Samsung Galaxy S9:

Samsung Galaxy S9+:

Dve clony a ďalšie parametre:

Ako môžete vidieť z fotiek, základom dizajnu Galaxy S9 je opäť zaoblený Infinity displej s pomerom strán 18,5:9. Nič iné sme ani nečakali, je to vydarený dizajn, ktorý prišiel na trh pred rokom. Galaxy S9 ponúkne 5,8-palcový displej, verzia S9+ má 6,2-palcovú obrazovku.

Zmeny sa týkajú najmä zadnej strany. Snímač odtlačkov prstov bude pod fotoaparátom, tak, ako tomu bolo aj v prípade telefónu Galaxy A8. V prípade modelu S9+ si všimnite duálny fotoaparát, štandardná verzia Galaxy S9 bude mať jeden fotoaparát.

Fotoaparáty však v prípade tohtoročných vlajkových lodí potešia tzv. variabilnou alebo duálnou clonou. V praxi to znamená, že sa budete môcť prepínať medzi clonou f/1,5 a f/2,4. Prvá menovaná je ideálna na fotenie v horších svetelných podmienkach, clonu f/2,4 oceníte pri fotení krajinky. Galaxy S9+ bude mať druhý fotoaparát s pevne danou clonou f/2,4 a jeho prínos bude najmä pri fotení portrétov a fotiek s dvojnásobným optickým priblížením. Nové vlajkové lode by tiež mali umožňovať záznam superspomaleného videa pri 960 fps.

Z ďalších parametrov očakávame operačný systém Android 8.0 Oreo, stereo reproduktory AKG a batérie s kapacitou 3000 mAh, resp. 3500 mAh pre verziu S9+. Nebudú chýbať ani 3D emoji v štýle Animoji.

Galaxy S9 ponúkne dve clony, medzi ktorými sa budete prepínať podľa toho, čo práve fotíte

Zdroj: MSN, Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S9: Vypočujte si vynovené zvonenie Over the Horizon

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit