Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka dopytu po novej technológii získala Elvira ocenenie Najlepší nový partner Raise3D

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, predstavila výsledky praktických testov novej technológie Hyper Speed od spoločnosti Raise3D, ktorá umožňuje významné zvýšenie rýchlosti bežnej 3D tlače. Úlohy realizované v showroome spoločnosti Elvira ukázali, že Hyper Speed dokáže oproti štandardnej technológii vytlačiť rovnaké diely s rovnako vysokou kvalitou dvojnásobnou (u menších dielov) až trojnásobnou rýchlosťou (u objemnejších dielov).

Príklady 4 testovacích výtlačkov:

 Výška výtlačkuŠtandardná tlačHyper speedZrýchlenie tlačeÚspora času (v %)Materiál
Diel 14 cm5 h 5 min 33 s   2 h 27 min 29 s2,07 ×51,7 %ABS
Diel 215 cm23 h 45 min 18 s10 h 9 min 43 s2,33 ×57,2 %ABS
Diel 38 cm3 h 32 min 21 s1 h 49 min 53 s1,93 ×48,3 %PLA
Diel 450 cm116 h 54 min 56 s43 h 1 min 11 s2,72 ×63,2 %PLA

Porovnávacie tlače sa uskutočnili na tlačiarňach Raise3D Pro3 a Raise 3D Pro3 Plus s technológiou HUK3 (Hyper Speed Upgrade Kit). Princíp nadstavby HUK3 spočíva v jednoduchej a rýchlej výmene tlačových hláv, ktoré obsahujú špeciálne dýzy upravené na optimálnu extrúziu pri vyšších rýchlostiach. Upgrade kit si navyše pomocou kalibračnej sondy zmeria frekvencie vibrácií a vzdialenosti. Tie si uloží a následne zmerané odchýlky v priebehu vlastnej tlače kompenzuje.

Zatiaľ čo štandardná rýchlosť tlačovej hlavy pri tlači základných materiálov pri klasickej technológii je 40 – 60 mm/s, Hyper Speed umožňuje pri tlači PLA a ABS (oficiálne podporované materiály) tlačiť rýchlosťou až 300 mm/s bez toho, aby dochádzalo k strate kvality na povrchu. Špeciálne materiály Hyper Speed PLA a Hyper Speed ABS umožňujú rýchlejšie chladnutie tak, aby nedochádzalo k nežiaducim javom, čo sa pozitívne prejavuje hlavne pri zložitejších geometriách.

„Naše praktické testy s technológiou Hyper Speed ukázali, že čím diel objemnejší, tým je aj vyššia úspora času,“ povedal Pavel Sequens, produktový špecialista 3D v Elvira|Abc3D. „Pri tlači menších dielov a zložitejších geometrií sú časové úspory nižšie z dôvodu častejšieho spomaľovania tlačovej hlavy, kedy je úspora cca iba dvojnásobná. Avšak s rastúcou veľkosťou dielov rastie aj relatívna rýchlosť tlače, ktorá môže byť v praxi aj viac ako trojnásobná. Pre cca 90 % tlačených dielov (v závislosti od geometrie a tenkých stien) technológiou Hyper Speed je možné navyše použiť aj bežné filamenty. Testované boli PLA a ABS od spoločnosti Fillamentum. Na tlač problematickejších dielov sú skôr vhodné špeciálne hyper speed materiály.“   

Spoločnosť Elvira je distribútorom produktov Raise3D od 4. štvrťroku 2022, technológiu Hyper Speed uviedla na český a slovenský trh v novembri minulého roku. Vďaka vysokému dopytu zákazníkov po technológiách Raise3D získala Elvira začiatkom mája ocenenie Najlepší nový partner za rok 2022 v regióne Európa.

O spoločnosti Elvira

Elvira je od roku 1991 dodávateľom kancelárskej techniky a služieb na českom a slovenskom trhu. V súčasnosti sa prostredníctvom svojho portálu Abc3D venuje hlavne dodávkam a servisu 3D technológií vrátane stolných, profi a produkčných 3D tlačiarní, 3D skenerov, softvéru, materiálu a ďalších pomôcok. Je poskytovateľom technológií vedúcich 3D výrobcov, ako sú napríklad 3D Systems, BCN3D, Omni3D, Raise3D a ďalších, vrátane vlastných 3D služieb. K zákazníkom spoločnosti patria hlavne priemyselné výrobné spoločnosti z odvetvia automotive, strojárstva, robotiky a letectva, ďalej tiež organizácie v školstve a zdravotníctve. Spoločnosť Elvira si zakladá na komplexnom a individuálnom prístupe k zákazníkom a umožňuje využívanie všetkých prezentovaných 3D technológií vo forme služby na mieru.

Viac na www.abc3d.cz

Značky: