Vyskúšajte „matematický Flappy Bird„.

Slovenská aplikácia Waat (Android) využíva jednoduchý koncept. Obsahuje množstvo na pohľad nenáročných matematických príkladov. Sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie. Príklady sú vyriešené a vašou úlohou je rozhodnúť, či je výsledok správny alebo nie. Aby to nebolo jednoduché, každý príklad musíte posúdiť v priebehu šiestich sekúnd, inak hra končí. A samozrejme prehráte aj v prípade, že zvolíte nesprávnu odpoveď.

Podobne ako Flappy Bird, aj Waat má určité čaro, ktoré vás núti opätovne sa pokúšať pokoriť svoj rekord alebo najvyššie dosiahnuté skóre naprieč všetkými hráčmi. Hoci robíte stále to isté a niektoré príklady sa začnú opakovať (alebo máte ten pocit), ide o výborný a rýchly tréning mozgu. Waat je ten typ aplikácie, ktorú asi nebudete používať pravidelne, avšak ostatne vám ležať v telefóne a sem-tam ju vo voľnom čase spustíte. Odporúčame ju (nielen) študentom a žiakom, ktorí si chcú zlepšiť schopnosť rýchleho počítania.

Aplikácia Waat je dostupná bezplatne. V prípade záujmu si môžete zakúpiť funkciu, ktorá sprístupní históriu dosiahnutých výsledkov.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit