Vyplýva to z informácií spoločnosti Counterpoint Research.

Analytická spoločnosť Counterpoint Research zverejnila informácie o trhu so smartfónmi za mesiac august 2020. Lídrom v predaji smartfónom za toto obdobie bol Samsung s 22% podielom na trhu. Na správu upozornil portál gsmarena.

Counterpoint Research zverejnil aj porovnanie s aprílom tohto roka – vtedy bol globálnym lídrom Huawei s 21% podielom. Čínsky výrobca, ktorý sa musí vysporiadať s obmedzeniami zo strany USA, však za posledné mesiace stratil percentá a v auguste mal 16% podiel na trhu.

Na treťom mieste je Apple, ktorý si drží stabilných 12% podielu. Nasleduje Xiaomi, ktorý za posledné mesiace rastie – v apríli mal 8% podiel, v auguste to už bolo 11%.

Nie je to prekvapujúce. Xiaomi predstavuje atraktívnu alternatívu nielen pre používateľov Huawei telefónov, ktorí nie sú ochotní vzdať sa Google služieb. Tento trend vidíme aj v predajnosti slovenských operátorov Telekom a Orange. Aj v ich rebríčkoch TOP 10 sa čoraz častejšie objavuje Xiaomi a Huawei klesá.

Porovnanie trhu so smartfónmi za obdobie apríl a august 2020

Porovnanie trhu so smartfónmi za obdobie apríl a august 2020. Zdroj: Counterpoint Research

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Najpredávanejšie telefóny v Telekome za september 2020: Z TOP10 vypadol tento veľký výrobca

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit