Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firma BWM použila ako základ svoj luxusný model SAV BMW X7 a japonská strana vytvorila vnútorné obloženie, interiér a stredovú opierku na ruky v štýle pozlátenia látok zo štvrte Nishijin.

Špeciálnu edíciu vozidla BMW X7 Nishijin si možno objednať na stránke internetového obchodu BMW https://online-store.bmw.co.jp/. Počet vozidiel v cene približne 130 000 eur bez dane je obmedzený na tri a odhadovaný dátum doručenia je do konca roka.

Model BMW X7 prekypuje impozantným luxusom a výnimočným pocitom z jazdy. Odvezie 7 osôb a nadštandardne spĺňa všestranné úžitkové vlastnosti vozidiel typu SAV. Veľkosť vozidla, grandiózny dizajn exteriéru a dlhý rázvor vozidla zaručujú pasažierom pohodlnú a prepychovú jazdu aj počas dlhých hodín strávených na cestách. Povrch vozovky neustále sledujú snímače, ktoré automaticky prispôsobujú výšku vozidla. Spolu so vzduchovým odpružením Adaptive Air Suspension takto vozidlo spĺňa nároky kladené na SAV najvyššej triedy.

Limitovaná edícia modelu BMW X7 Nishijin Edition je vybavená technológiou pohonu 48 V Mild Hybrid. Ako základ výbavy exteriéru a interiéru poslúžila verzia BMW X7 xDrive40d Pure Excellence a ostatné prvky sa dajú pridať prostredníctvom BMW Individual.

Na exteriéri vozidla sa nachádza červená farba BMW Individual, ktorá obsahuje polodrahokam ametrín. Obsahuje špeciálne použitý rozmanitý počet pigmentov. Viacvrstvový lak dotvára hĺbku farieb, ktoré vďaka ametrínu od BMW Individual pri zmene odrazu svetla vzbudzujú pocit neustále sa meniaceho sfarbenia. Farba obsahuje vločky hliníka a sľudy, ktorých zručné použitie jej dodávajú rôznorodý pigment. Od základného náteru po priesvitný lak je farba hladká a vynikajúco prilieha k povrchu. Rôznorodosť farieb sa vďaka viacvrstvovému laku dostáva na povrch a intenzita svetla spolu s uhlom odrazu vďaka vzácnemu polodrahokamu ametrín vytvárajú sfarbenie, ktoré vytvára fialové, červené, modré a zlatožlté odlesky.

Interiér vozidla dostal slonovinovo biele kožené čalúnenie BMW Individual Full leather Merino doplnené o čalúnenie stropu alkantarou, čo dotvára pocit vysokej kvality. BMW X7 Nishijin edition má vnútorné obloženie a stredovú opierku na ruky vytvorené v štýle farbenia látok Nishijin, ktoré okrem tohto vozidla nemá žiadne iné na svete a je tak japonským ako aj svetovým unikátom.

Vybavenie interiéru

Technika pozlátenia má už viac ako 300 rokov a aj dnes patrí k chránenému a podporovanému dedičstvu. Vo svete už prekročila hranicu tradičnej umeleckej ručnej práce a malý obchod Tamura vo štvrti Nishijin v Kjóte priamo spravuje dielňu Rakuei Kóbo s.r.o., v ktorej dôsledne používajú historické techniky pozlátenia. Podľa spôsobu Nishijin sa na japonský papier aplikuje pozlátenie, ktoré sa potom priamo prikladá na vnútorné obloženie vozidla. Zlato-striebristá pozlátka a pigment sa následne na povrchu zámerne uhladzujú. Tento proces sa opakuje päťkrát, až potom nadobudne požadované sfarbenie a farebnú hĺbku. Niekoľkovrstvová zlato-strieborná pozlátka a pigment takto vzbudzujú trojrozmerný farebný odraz, ktorý pri dopade svetla mení svoju farbu v závislosti od fázy dňa alebo ročného obdobia. Tieto sfarbenia umocňujú luxus interiéru a vznešený ligot svetla dodáva interiéru noblesnú eleganciu.

Opierka na ruky vpredu

Firma Kanókó založila svoj obchod v roku 1889 a ako výrobca látok v štýle Nishijin pokračuje v tradíciách z minulosti, avšak taktiež dáva dôraz na inovatívnosť, techniku a umelecké  majstrovstvo, s ktorým narábajú v modernom svete. Pozlátenú kožu Merino natenko nastrihajú a položia na povrch. Pri umiestňovaní sa neustále dozerá na hodvábnu osnovu a jemne sa prišíva. Toto využitie techniky pozlacovania Nishijin, pracovný postup a umelecká tvorba nie je nikde inde na svete a je veľkou výzvou. Koža je jemná, hladká na dotyk a na prvý pohľad vyžaruje vycibrenú eleganciu, čo dotvára pocit dokonalej jazdy. Navyše je do kože všitý aj obraz bieleho oblaku Keiun (podľa tradície ide o oblak zjavujúci sa v mierumilovnom svete a je znamením šťastia), ktorý žiari nielen počas denného svetla, ale aj v noci na nočnej oblohe, ktorú možno pozorovať cez presklenú strechu Skyroof.

Špeciálny model BMW X7 Nishijin využíva koncept striedania svetla a farieb. Japonsko-nemecký súlad technológie farieb vytvoril nádherné sfarbenia. Spolu s japonským zmyslom pre estetiku tak vznikla jedinečná limitovaná edícia vozidla.

Značky: