Doplnené: Špecifikovali sme, že Microsoft Translator ponúka offline režim vo verzii pre iOS a Android. Google Translate túto funkciu ponúka iba v prípade Androidu.

Microsoft v tomto smere predbehol Google, minimálne na platforme iOS.

Google Translate (Android, iOS) patrí medzi najlepšie aplikácie na trhu vo svojej kategórii. Problémom je, že pokiaľ používate aplikáciu pre iOS, bez internetového pripojenia máte smolu, Google prekladač vám nepomôže. Podpora offline režimu sa eventuálne objaví neskôr (vo verzii pre Android nechýba), dovtedy môžete vyskúšať konkurenčnú aplikáciu Microsoft Translator (Android, iOS).

Tá nie je o nič horšia a najnovšie ponúka podporu až 43 jazykov, ktoré si môžete stiahnuť do offline režimu. Nechýba medzi nimi ani slovenčina, takže preklady z nášho do cudzieho jazyka fungujú aj bez internetového pripojenia. Týka sa to aplikácie pre iOS a treba dodať, že sa to týka iba manuálne napísaných správ. Preklad pomocou diktovania zatiaľ Microsoft v slovenčine nepodporuje a to ani v online režime. Preloženie odfoteného nápisu by však fungovať malo.

Pokiaľ chcete využívať prekladač v offline režime, musíte si najskôr stiahnuť potrebné dáta. Dátový balíček má pre jednotlivé jazyky veľkosť cca 200 až 250 MB.

Microsoft Translator sťahujte vo verzii pre Android a iOS. Spomenuté novinky sa týkajú iOS verzie, ponuka offline jazykov pre Android je slabšia. V prípade tejto platformy odporúčame Google Translate.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit