Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications predstavuje prvé IP kamery postavené na 8. generácii svojho systému na čipe (SoC) ARTPEC-8 a s procesorom s hlbokým učením (DLPU), ktorý umožňuje pokročilé funkcie a výkonnú edge analytiku s hlbokým učením.

Videoanalýza priamo v koncovom zariadení prináša významné výhody, umožňuje rýchlejšie reakcie na aktuálne udalosti a prináša úsporu nákladov, pretože je potrebná menšia šírka pásma a úložiska aj menší počet serverov. Tým sa znižuje aj riziko straty citlivých dát a zlepšuje sa škálovateľnosť systému. Navyše vďaka podpore platformy AXIS Camera Application Platform (ACAP) vo verzii 4 posilňuje riešenia Axis založené na počítačovom videní.

AXIS Q3536-LVE a AXIS Q3538-LVE

Zdroj: Axis
Kamera AXIS Q3536-LVE je k dispozícii na výber s 9 mm širokouhlým objektívom vhodným na dohľad nad veľkými plochami alebo 29 mm teleobjektívom na dohľad z diaľky s priblížením.

Kamera AXIS Q3538-LVE ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu a forenzné detaily v špičkovom 4K rozlíšení. Kamera AXIS Q3536-LVE ponúka rozlíšenie 4 Mpx a k dispozícii sú na výber rôzne objektívy: širokouhlý 9 mm objektív na dohľad nad veľkým priestranstvom (s veľkým pokrytím) a teleobjektív 29 mm na dohľad z diaľky s využitím optického priblíženia. Tieto kupolovité kamery sú vybavené inovatívnym IR štítom, ktorý zabraňuje spätným odrazom od prachu, dažďa a snehu, takže poskytujú vždy ostrý obraz. Technológia Axis OptimizedIR zaručuje jasný obraz i v úplnej tme. Ich súčasťou sú aj technológie Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR, ktoré zaručujú vernosť farieb a dokonalé detaily v náročných svetelných podmienkach. S technológiou AXIS Object Analytics ďalej ponúkajú vysoko diferencovanú klasifikáciu objektov a spoľahlivú detekciu s menším počtom falošne pozitívnych výsledkov. Kamery sú uzavreté v puzdrách odolných voči vandalom a odolávajú extrémnym teplotám. Vybavené sú vstavanými funkciami kybernetickej bezpečnosti, ktoré zabraňujú neoprávnenému prístupu a chránia systém. Napríklad Axis Edge Vault ID chráni zariadenia Axis a zjednodušuje autorizáciu produktov Axis v sieti. Okrem toho obsahujú modul TPM (Trusted Platform Module), ktorý je certifikovaný podľa štandardu FIPS 140-2 úrovne 2.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky patria:

  • vynikajúca kvalita obrazu v rozlíšení 4K/4Mpx
  • podpora analytiky s hlbokým učením
  • kopula s inovatívnym IR štítom zabraňujúcim spätným odrazom
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti
  • dostupnosť verzie s širokouhlým alebo teleobjektívom

Vonkajšia boxová kamera AXIS Q1656-LE

Najnovším systémom na čipe (SoC) spoločnosti Axis s podporou pokročilých funkcií a výkonných aplikácií založených na hlbokom učení v koncovom zariadení je vybavená tiež kamera AXIS Q1656-LE. Táto vysoko výkonná boxová kamera s 1/1,8″ senzorom ponúka pôsobivý výkon s rozlíšením 4 Mpx pri rýchlosti až 60 fps. Súčasťou je aj technológia Lightfinder 2.0, ktorá umožňuje robiť vynikajúce forenzné snímky aj pri nízkom osvetlení. Vďaka voliteľnej vlnovej dĺžke infračerveného žiarenia je u nej navyše možné voliť medzi vstavaným či oddeliteľným LED prisvietením.

Zdroj: Axis
Kamera AXIS Q1656-LE má proti povětrnostním vlivům vestavěný stěrač, který zaručuje skvělé snímky i během sněžení či za deště.

Kamera je uzavretá v robustnom puzdre odolnom proti nárazu so stupňom krytia IK10 a odoláva vetru s rýchlosťou až 60 m/s. Je vode odolná a proti poveternostným vplyvom má vstavaný stierač, ktorý zaručuje skvelé snímky i počas sneženia, či za dažďa. Je vybavená diaľkovým priblížením a zaostrovaním a má tiež podporu PoE a redundantného jednosmerného napájania pre flexibilnú inštaláciu a údržbu. Vylepšené funkcie zabezpečenia zabraňuje neoprávnenému prístupu a slúžia k lepšej ochrane celého systému.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky patria:

  • výnimočné snímky vďaka 1/1,8″ senzoru
  • podpora analytiky s hlbokým učením
  • rozšírené bezpečnostné funkcie
  • prémiové funkcie kamery Axis radu Q
  • vstavaný stierač proti snehu a dažďu

Nové kamery budú dostupné v 4. štvrťroku 2021 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Značky: