Jedným z dôvodov bola kritická chyba.

Tzv. zero-day exploit, zraniteľnosť, ktorá by sa dostala do obehu miliónom používateľov. Podľa servera ZDNet chcel Microsoft pôvodne Windows vypustiť 12. mája.

Verzia OEM a pre vývojárov však bola hotová už 28. apríla. A nakoniec už v decembri minulého roka sa funkcie a novinky dostali do verzie Slow Ring. Teda stále pre testovačov, no už nie v rámci Fast Ring, teda najmenej stabilných a potenciálne najviac problémových verzií.

Pred finálnym uvedením veľkej aktualizácie bude dostupná verzia s označením 19041.207 (KB4550936). Ide o tzv. Release Preview, no to nezabráni vo vypustení finálnej verzii v máji. Aj preto sa bude stále verzia 2004 volať ako májová, resp. bude mať tento prívlastok, hoci by to bolo menej oficiálne pomenovanie.

Nový termín je teda 28. máj. Aj to je pravdepodobné, že aktualizácia sa objaví až po manuálnej kontrole aktualizácií v nastaveniach systému. V rámci automatického sledovania aktualizácií je pravdepodobné, že na ňu systém upozorní s oneskorením. Takýto postup nie je nový a už sme ho párkrát v rámci veľkých aktualizácií zažili.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

Windows 10 má ďalší problém s aktualizáciou. Miznú súbory

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.