Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Múzeum dopravy v Bratislave hostí 25. júna 2019 podujatie Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu. ZSSK chystá workshopy, 3D okuliare i náborové aktivity

Perspektíva, stabilita a profesionálne uplatnenie. To všetko predstavuje svet dopravy. Neustály dopyt po prepravných službách ide ruka v ruke s dopytom po pracovnej sile v tomto dynamickom rezorte. V rámci Dní kariérneho poradenstva pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR sa v bratislavskom Múzeu dopravy 25. júna 2019 uskutoční podujatie Kam po skončení základnej školy – Študuj dopravu.

Ako napovedá samotný názov, akcia je zameraná na kariérne poradenstvo pre žiakov a má im pomôcť s výberom štúdia a budúceho povolania. Súčasťou bude aj prezentácia škôl so zameraním na dopravu, žiaci si budú môcť pozrieť ukážky prvej pomoci, vyskúšať si dopravné simulátory, zoznámiť sa s povolaniami v doprave, ale aj súťažiť a získať odmenu za šikovnosť či preukázané vedomosti.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa už štvrtý rok zaradila k hlavným organizátorom podujatia, na ktorom sa bude prezentovať workshopmi, virtuálnou realitou sprostredkovanou 3D okuliarmi alebo kvízmi o povolaniach rušňovodič, vlakvedúci, elektromechanik či posunovač. Všetci návštevníci sa v stánku ZSSK budú môcť dozvedieť aj informácie o duálnom vzdelávaní, o spolupráci národného dopravcu so školami aj o tom, ako sa dá zamestnať v radoch ZSSK. Takisto sa budú môcť bližšie zoznámiť s prácou rušňovodiča či vlakvedúceho. Okrem žiakov sú na podujatí, samozrejme, vítaní aj ich rodičia.

„Na mladých ľudí sa veľmi spoliehame, pretože silné generácie skúsených a spoľahlivých kolegov v prevádzke čoskoro dosiahnu dôchodcovský vek. Tieto miesta treba zaplniť perspektívnymi zamestnancami. Preto by som rád vyzval školákov, aby sa ešte predtým, než sa im začnú letné prázdniny a vypustia povinnosti na chvíľu z hlavy, prišli pozrieť na Dni kariérneho poradenstva. Čaká ich veľa inšpirácie aj užitočných informácií, ktoré bežne na internete nenájdu,“ vyzýva Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Vstup na podujatie je bezplatný. Viac informácií možno nájsť aj na webe https://www.studujdopravu.sk/podujatia-a-aktivity.

 

Značky: