Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Každý nadšenec behu skôr či neskôr príde do bodu, kedy si položí otázku – čo keby som sa pokúsil zabehnúť maratón? Zdolať túto výzvu síce vyžaduje veľa odhodlania a dôslednosti, ale s dobre premysleným tréningovým programom môžete mať takýto ambiciózny cieľ na dosah aj vy. Zoznámte sa s hodinkami Huawei Watch GT Runner, užitočným pomocníkom, ktorý vás spoľahlivo prevedie cestou od príprav až k prebehnutiu cieľovou čiarou.

Beh je označovaný za jednu z najdostupnejších športových disciplín. Môže ho praktizovať takmer každý a s pomerne lacným vybavením. Často sa mylne domnievame, že na rozdiel od iných pohybových aktivít pri behu nepotrebujeme pomoc profesionálneho trénera, ktorý by nás priviedol k lepším výkonom a celkovému zlepšeniu fyzickej kondície. Veď predsa to jediné, čo musíme pri príprave na maratón sledovať, je čas a vzdialenosť, nie?

Tréning presne na mieru

Takto jednoduché to bohužiaľ nie je. K správnemu nastaveniu nášho bežeckého tréningu je totiž dôležité brať do úvahy celý rad ukazovateľov. O tých môžeme mať neustály prehľad vďaka malému pomocníkovi na vašom zápästí – smart hodinkám Huawei Watch GT Runner s funkciou virtuálneho trénera.

Podstatou hodiniek Huawei Watch GT Runner je presné sledovanie nameraných hodnôt a ich objektívne vyhodnotenie, na základe ktorého vám zostaví individuálny tréningový plán. Je to možné prostredníctvom indexu RAI (Running Ability Index) vyvinutého spoločnosťou Huawei, čo predstavuje komplexný index, ktorý slúži k meraniu úrovne vytrvalosti a efektivity techniky bežca.

Táto inovácia ponúka obyčajnému bežcovi možnosť zaradiť sa do profesionálnych referenčných štandardov vďaka vyhodnoteniu jeho súčasného aj predchádzajúceho bežeckého výkonu. Na rozdiel od väčšiny smart hodiniek, ktoré k vyhodnoteniu vašich schopností používajú hlavne VO2max (údaje o maximálnom príjme kyslíka), Watch GT Runner vezmú do úvahy viacero faktorov a porovnajú ich s vaším výkonom.

A začína výzva!

Akonáhle inteligentné hodinky definujú úroveň vašich schopností, môžete sa začať zamýšľať nad tým, aký bude váš ďalší krok k maratónu. Rovnako ako každý dobrý osobný tréner, aj Huawei Watch GT Runner vám prostredníctvom aplikácie Zdravie (Huawei Health) pripravia individuálny tréningový plán, ktorý sa zameriava na váš hlavný cieľ.

Hodinky zaznamenávajú a analyzujú údaje o vašich tréningových aktivitách a podľa nich identifikujú aktuálnu úroveň športových schopností a cieľov. Hodinky potom prispôsobia intenzitu tréningu a postupne zvyšujú jeho rozsah, aby sa vaše bežecké schopnosti pred maratónom postupne zlepšovali.

Rovnako tak dôležitá je aj regenerácia, aby si vaše telo a myseľ odpočinuli. Nie je dobré na ňu zabúdať, pretože nadmerná fyzická záťaž vášho tela môže skončiť zranením. Aby ste predišli tréningovému preťaženiu, ponúkajú hodinky Huawei Watch GT Runner upozornenie ohľadom miery únavy.

Posúvajte svoje hranice

Tréning na maratón od vás bude vyžadovať zabehnúť aj niekoľko desiatok kilometrov týždenne. Aby ste si to viac užili, môžete experimentovať s novými trasami a lokalitami, ktoré vám spestria zážitok z behu. Hodinky naviac zaručujú vysokú presnosť geolokácie zásluhou skrytej antény s technológiou Dual-Band Five-System a presnou offline navigáciou. Okrem toho obsahuje funkciu navádzanie po spiatočnej trase, takže sa nemusíte báť, že zablúdite, a môžete sa naplno sústrediť na tréning.

Nech už bude výsledok v deň maratónu akýkoľvek, nezabudnite, že ste do príprav vložili veľké množstvo úsilia. Postavili ste sa zoči voči náročnej výzve, čo je samé o sebe obrovský úspech! Dôležité je užívať si celý proces, sledovať svoj pokrok a kondíciu, aby ste sa tak aby postupne stali lepšou verziou samého seba. A až raz maratón pokoríte, viete akému ďalšiemu veľkému cieľu sa vydáte naproti?

Huawei Watch GT Runner sú na Slovensku v predaji u maloobchodných predajcov za cenu 279 eur. Do 20. marca zároveň každý zákazník získa k hodinkám ako bonus bezdrôtové slúchadlá Huawei Freebuds 4i v hodnote 79 eur.

Prečítajte si aj: