Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Canon Europe uvádza PRISMAprepare 6.2, najnovšiu verziu uceleného a plne integrovaného softwaru na prípravu dokumentov k tlači. PRISMAprepare 6.2 zjednodušuje celý proces predtlačovej prípravy dokumentov od skladania obsahu až po zahájenie produkcie. Pomáha tak interným tlačovým oddeleniam i komerčným tlačiarňam zrýchliť produkciu, rozšíriť svoje možnosti, zvýšiť produktivitu a znížiť prevádzkové náklady.

Nová verzia tohto softwaru, nezávislého na konkrétnom zariadení, viac podporuje interné tlačové oddelenia a rozširuje svoju funkcionalitu v prospech komerčných tlačiarní reprografických centier zo segmentu grafickej tlače. PRISMAprepare teraz optimalizuje využitie produktívnych vlastností špičkových zariadení Canon imageRUNNER ADVANCE, celých produktových radov Canon varioPrint a Canon imagePRESS i série Océ VarioPrint. Navyše tiež podporuje ďalšie farebné i čiernobiele produkčné hárkové tlačiarne.

PRISMAprepare 6.2 stavia na svojej povesti profesionálnej a produktívnej aplikácie na predtlačovú prípravu dokumentov a zahŕňa nasledujúce nové vlastnosti a funkcie:

Editácia obsahu – Vďaka funkcii Content Editing môžu poskytovatelia tlačových služieb (PSP) jednoducho uskutočňovať zmeny v obsahu dokumentu na poslednú chvíľu a nemusia posielať dokument späť k zákazníkovi s požiadavkami na úpravy. Celkový čas spracovania je tak omnoho kratší.

Funkcia pre editáciu obsahu dovoľuje robiť drobné zmeny a úpravy textu, ako je napríklad oprava typografických chýb a vkladanie grafických PDF (Portable Document Format) objektov alebo vybraných oblastí naskenovaných obrazov do dokumentu. S cieľom uspokojiť špecifické požiadavky trhu s grafickou tlačou, táto funkcia umožňuje i nastavenie farieb pre viac obrazových prvkov súčasne, a to dokonca i v prípade ich umiestnenia na rôznych stránkach dokumentu.

Náhľad pred tlačou – Vďaka funkcii Soft Proof môžu poskytovatelia tlačových služieb ponúknuť svojim zákazníkom presný digitálny náhľad výsledného fyzického dokumentu, a to ešte pred jeho fyzickým vytlačením. Táto funkcia šetrí čas, znižuje množstvo chýb a zvyšuje spokojnosť koncových zákazníkov. Funkcia náhľadu pred tlačou umožňuje pripraviť dokument k vytlačeniu, vrátane rozvrhnutia stránok a zohľadnenia tlačového média i vybraného spôsobu dokončenia. Na základe takto pripraveného dokumentu vznikne PDF súbor, ktorý môže poskytovateľ tlačových služieb zaslať na kontrolu. Zákazníci tak môžu jednoducho a veľmi podrobne preveriť, či a ako predpokladaný výstup zodpovedá ich požiadavkám. Pri nájdení akejkoľvek chyby či nesúladu môžu zákazníci súbor s náhľadom okomentovať a predať ho dodávateľovi k úpravám. Tento proces tak prináša koncovým zákazníkom možnosť rýchlejšieho i pohodlnejšieho overenia výslednej podoby dokumentu ešte v priebehu predtlačovej prípravy a znižuje plytvanie papierom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.