Séria Pro Evolution Soccer bola vždy zameraná na hráčov, ktorí preferujú pokročilú futbalovú simuláciu. Tento recept sa nemení ani v prípade najnovšej sezóny, v ktorej musia tvorcovia hry adekvátne nahradiť stratu licencie na Ligu majstrov. Tú teraz nájdete v sérii FIFA.

Odpoveďou na absenciu licencie je výrazné zlepšenie hrateľnosti a atmosféry počas zápasov. PES 2019 sme testovali na konzole Xbox One X, v ktorej naplno vynikne 4K HDR grafika a musíme uznať, že výsledok je jednoducho nádherný. Takto vyzerá virtuálny futbal, ktorý je v niektorých momentoch takmer na nerozoznanie od toho skutočného. A nemáme na mysli iba spracovanie hráčov a ich tvárí, ale aj animácie počas samotného zápasu. Beh s loptou, osobné súboje, hlavičky, či samotná animácia pohybu lopty alebo najmenších detailov. To všetko vyzerá v Pro Evolution Soccer 2019 veľmi detailne a realistickejšie aj v porovnaní s FIFA 19.

Hlavným lákadlom hry PES 2019 je však samotná hrateľnosť a pocit z futbalu. Ten ide ruka v ruke s už spomenutými vylepšenými animáciami. Najkrajšie na Pro Evolution Soccer je to, že vás neustále motivuje k tomu, aby ste skúšali niečo nové. Hra vás dokáže stále niečím prekvapiť a viackrát sa nám stalo, že sme sa potešili aj peknej akcii, ktorá síce neskončila gólom, ale ukázali sme v nej kus virtuálneho futbalového umenia.

PES 2019 ponúka štandardné herné režimy. Okrem online hrania, ktoré stále považujeme za slabinu celej série, je k dispozícii režim myClub, v ktorom si budete budovať futbalový tím a stálice vo forme kariéry trénera mužstva alebo konkrétneho hráča. V hre nájdete 293 licencovaných klubov a 14 súťaží, slovenská liga chýba.

Zapožičal: Konami / Hrac.sk

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 54,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit