Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové čisto elektrické vozidlo BMW i7 otvára novú éru charakteristickej radosti z jazdy a individuálnej mobility v luxusnom segmente.

Na uvádzacej kampani tohto automobilového míľnika spolupracovala spoločnosť BMW Group so svetoznámym britským módnym fotografom a umelcom Nickom Knightom. „Model BMW i7 stelesňuje konštruktérsky um na najvyššej úrovni. Preto bolo našou ambíciou, aby vozidlo odfotografoval medzinárodne uznávaný umelec, ktorý ho zároveň ukáže ako umelecké dielo. Mimoriadna spolupráca s Nickom Knightom bola pre nás všetkých veľmi inšpirujúca. Nikdy predtým sa žiaden model značky BMW nepredstavil takým umeleckým a progresívnym spôsobom,“ vysvetľuje Jens Thiemer, senior viceprezident pre zákazníkov a značku BMW AG.

This is Forwardism: Toto je Forwardism (forwardizmus). Nové čisto elektrické vozidlo BMW i7 predstavuje začiatok novej éry, ktorú Nick Knight zachytil v jedinečnej sérii obrázkov a videí. Umelecký termín Forwardism (forwardizmus) popisuje radosť z videnia a cítenia budúcnosti ešte predtým, ako vznikne. Tento koncept je o neustálom spochybňovaní a narúšaní spoločenských konvencií s cieľom získať čo najlepšie skúsenosti a vytvoriť lepšiu budúcnosť. Výsledkom tohto fotenia je expresívna, zmyselná a rovnako esteticky inovatívna séria snímok, ktorá prevracia klasické vizuálne zvyky na hlavu. Fotografie a videá sa zdajú byť maľované svetlom a berú diváka do farebného sveta nových možností a emócií.

„Páči sa mi myšlienka, že forwardizmus je skôr o posúvaní sa do budúcnosti ako o odkazovaní na minulosť. Pre mňa je to jediný spôsob, ako sa môžeme skutočne prejaviť a stanoviť si náročné ciele. Preto som sa na týchto fotografiách rozhodol invertovať farby a pracovať vo farebnom priestore, ktorý vyjadruje myšlienku, že toto je nové, toto je niečo, čo ste ešte nevideli. To bol východiskový bod tohto projektu. Chcel som povzbudiť ľudí, aby mysleli dopredu. Pre mňa bolo obzvlášť dôležité, že výsledok vyzerá inak ako čokoľvek, čo ste doteraz videli,“ opisuje svoju prácu Nick Knight.

Odvážne, hravé a na zamyslenie

Nick Knight je jedným z najvplyvnejších fotografov súčasnosti so silným vizionárskym pohľadom. Britský módny fotograf už desaťročia vo svojej tvorbe búra klasické konvencie a neustále skúma umelecké a technické hranice. Vďaka tvorivej spolupráci s poprednými návrhármi sa umelec narodený v roku 1958 etabloval ako sila, s ktorou sa vo svete módnej fotografie musí počítať. Svojím objektívom spochybňuje konvenčné predstavy o kráse, rieši kontroverzné spoločenské problémy a pohráva sa s ilúziou a pravdou. Vášnivo experimentuje s najnovšími technológiami a vo svojich dielach ich kombinuje s klasickou fotografiou. A stále znovu objavuje seba a svoje umenie.

Kampaň realizovala popredná agentúra The Game a režíroval ju viacnásobne ocenený výkonný riaditeľ Thim Wagner. „Bolo mi veľkou cťou spolupracovať s Nickom Knightom. Jeho prácu sledujem desaťročia a viem, že vždy predbehol dobu. To ho spája s BMW – ten pocit, keď nikdy nestojí na mieste a neustále sa vyvíja.“

Odvážna, hravá a na zamyslenie – to sú atribúty, ktoré roky vystihujú tvorbu Nicka Knighta. Výstižnejšie sa kampaň pre uvedenie nového modelu BMW i7 na trh ani nedala opísať.

Značky: