Telefón iPhone X sa začal predávať v piatok, iPhone 8 a 8 PLUS je na trhu už niekoľko týždňov. Dá sa tak porovnať úspešnosť predaja iPhone 8, 8 PLUS a X, teda všetkých telefónov predstavených na ostatnej tlačovej konferencii Apple napr. s mimoriadne úspešným modelom, ktorým bol iPhone 6. A vyzerá to tak, že Applu sa darí, aj keď jeho kroky vyzerajú na prvý pohľad nelogicky. 

Predobjednávky na iPhone X boli vyššie ako na iPhone 8 aj 8 PLUS. Ukázalo sa, že väčšina iOS používateľov si počkala na iPhone X. Asi najhoršie z nových telefónov dopadol iPhone 8, ktorí záujemcov o kúpu nového telefónu nezaujal. Viacerí používatelia však za víťaza najnovšie z predstavených telefónov považujú iPhone 8 PLUS a to najmä z hľadiska pomeru Výkon/Cena.

Predobjednávky iPhone podľa spoločnosti Slice Intelligence

Tak či onak, vyzerá to tak, že posledný kvartál tohto roka bude pre Apple veľmi úspešný.

Pripomeňme si, že:

  • iPhone X bol predstavený už pred celým mesiacom
  • Súčasná inštalačná báza používateľov iPhone a ich lojalita je pre Apple veľmi dôležitým prvkom voči konkurencii
  • Počet krajín, kde sa dostal iPhone X do predaja v rovnaký deň ako v USA sa výrazne zvýšil, medzi ne patrí už aj Slovensko
  • iPhone X výrazne prekonal magickú cenovú hranicu 1000 EUR za smartfón a našim odhadom je, že konkurencia v podobe Samsungu urobí s novým modelom to isté

Viac o telefóne iPhone X

VIDEO TOUCHIT: Rozbaľujeme iPhone X a ukazujeme, ako vlastne funguje!

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.