Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

SPI/FilmBox oznamuje spustenie prvého globálneho seriálového kanálu z Turecka, Timeless Drama Channel (TDC). TDC už teraz vysiela na celom svete. Spoločnosť uzavrela desať počiatočných dohôd s rôznymi operátormi, ktorí sprístupnili kanál viac ako jednému miliónu domácností.

Timeless Drama Channel je prvým seriálovým kanálom z Turecka, ktorý dosiahol celosvetový debut. Kanál bol vytvorený v spolupráci s Ay Yapim, významným tureckým producentom a tvorcom mnohých ocenených tureckých televíznych seriálov. Timeless Drama Channel má viac ako 800 hodín čerstvého obsahu vrátane 8 celosvetovo uznávaných tureckých televíznych seriálov: Karadayi, Black Money Love, 20 Minutes, Kurt Seyit & Shura, Moms and Mothers, Red Scarf, Five Brothers a The End.

TDC sa podelí o talent populárnych tureckých hercov, ako je Kıvanç Tatlıtuğ, Berguzar Korel, Farah Zeynep Abdullah, Kenan İmirzalıoğlu, Tuba Büyüküstün a mnoho ďalších s celosvetovým publikom.

„Uvedenie Timeless Drama Channel bude v globálnom televíznom priemysle významné. Prinesie globálny úspech tureckej drámy a spojí ju s divákmi po celom svete,“ povedal Berk Uziyel, generálny riaditeľ spoločnosti SPI International. „Turecko sa v krátkom čase stalo druhým najväčším exportérom televíznych seriálov na svete a Timeless Drama Channel je prvým kanálom venovaným tureckým drámam, ktoré sa budú vysielať na celom svete. Sme si istí, že oslovia milióny milovníkov dramatického žánru po celom svete a nesmierne prispejú k rastu celého odvetvia televíznej seriálovej drámy v Turecku,“ pokračoval pán Uziyel.

Kanál bude spočiatku vysielaný v 10 jazykoch vrátane bulharčiny, rumunčiny, macedónčiny, srbčiny, chorvátčiny, albánčiny a arabčiny s anglickými titulkami. Kanál je dostupný v celej Európe na satelite EUTELSAT 16A. SPI/FilmBox podpísal dohody o vysielaní so šiestimi operátormi: Kujtesa a Ipko Kosovo, Digit-Alb a RTL Albánsko, A1 Chorvátsko a A1 Macedónsko. V blízkej budúcnosti bude kanál vysielaný viacerými operátormi v krajinách stredného východu, severnej Afriky, ázijsko-pacifického regiónu, Spoločenstva nezávislých štátov, a na Pobaltí.

Značky: