Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, prichádza na trh s novinkou v podobe Wi-Fi mesh systému Deco X60, ktorý podporuje štandard AX3000 (v rámci najnovšej technológie Wi-Fi 6 čiže 802.11ax) s rýchlosťou bezdrôtového pripojenia do 3 000 Mb/s a zosilneným plynulým pokrytím žiaduceho priestoru, predovšetkým teda domácnosti, ale aj kancelárie.

Rýchle pripojenie s nízkou odozvou

Ako už bolo povedané, je tento Wi-Fi Mesh systém veľmi svižný, oných spomínaných 3 000 Mb/s delí do 2 402 Mb/s v pásme 5 GHz a 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Patrí tiež do portfólia produktov podporujúcich TP-Link Mesh technológiu. Toto riešenie inteligentne pripája koncové zariadenia k routeru alebo extenderu, ktorý je práve najbližšie, prípadne má v danom mieste najsilnejší signál a pod názvom jednej siete zabezpečuje Wi-Fi roaming.

Rýchlosti pripojenia sekunduje veľmi nízka odozva (latencia), ktorá zjednodušuje on-line hranie alebo videohovory. Silnejší signál zaisťuje plynulejšie pripojenia v rámci celej domácnosti a vďaka technológiám OFDM a MU-MIMO teraz k sieti pripojíte oveľa viac koncových zariadení ako doteraz, menovite štyrikrát toľko.

Zjednotenie celej domácej siete

Rovnako ako u iných Mesh riešení je aj v prípade TP-Link Deco X60 hlavnou prioritou stabilné pripojenie k bezdrôtovej sieti, čoho je dosiahnuté využitím niekoľkých rovnocenných extenderov, konkrétne teda troch v základnom balení. To je ale navyše možné postupne ľubovoľne rozširovať.

Výhodou je jediné SSID (názov, respektíve konfigurácia siete) v celom pokrývanom priestore, čo ďalej zvyšuje stabilitu pripojenia a zároveň v danú chvíľu ani nepoznáte, ku ktorému z extenderov ste sa práve pripojili.

Bezpečnosť až na prvom mieste

TP-Link ani u tohto modelu nezabúda na oblasť bezpečnosti. Samotnú sieť šifruje prakticky neporaziteľným štandardom WPA3 a okrem toho rovnako ako u svojich ďalších zariadení ponúka i riešenie TP-Link HomeCare™. To pozostává z funkcie rodičovskej kontroly, samostatného antivirového softwaru a kvality služieb (QoS) pre ľahšie riadenie priority u jednotlivých koncových zariadení. A ešte nesmieme zabudnúť na nastavenie siete, ktorá je vďaka mobilnej aplikácii Deco hračka.

Kľúčové vlastnosti Mesh systému TP-Link Deco X60:

  • Podpora Wi-Fi 6: Najnovší štandard sľubuje najrýchlejšie možné pripojenie, ktoré je vôbec schopný vám zaistiť váš poskytovateľ.
  • Vysoká rýchlosť a nízka latencia: Dokonca i pri tých dátovo najnáročnejších on‑line aktivitách nebudete strácať nervy.
  • Jednotná sieť: Zjednotená sieť zaistí plynulejšie pripojenie k internetu odkiaľkoľvek z pokrývaného priestoru.
  • Dôraz na bezpečnosť: Šifrovanie WPA3 a riešenie TP-Link HomeCare™ pre pokoj v duši.

Značky: