Hry, ktoré sa zameriavajú na simulovanie práce farmárov, sú hitom posledných rokov. Dobre známy Farming Simulator tento rok dopĺňa jeho nový konkurent v podobe titulu Pure Farming 2018. Ten nás počas testovania potešil príbehovým režimom, ktorý zároveň funguje aj ako obrovský tutoriál. Kampaň vás prevedie všetkými povinnosťami farmára, od výberu a starostlivosti o traktor a vlečku až po celý proces zveľaďovania úrody. A konštatujeme, že to veru nie je med lízať.

Život farmára je náročný aj vo forme videohry. Na naše slová si pravdepodobne spomeniete, keď budete 20 minút orať jedno pole. Trochu sme sa pri tom cítili ako vodiči rolby na zimnom štadióne – nesmie ostať ani jedno miesto nepoorané, čo je pomerne náročná úloha. Pure Farming 2018 kladie veľký dôraz na fyziku a farmársky zážitok, takže sa s traktorom chodí pomaly a nemotorne.

Pure Farming 2018 poteší licenciami známych traktorov a iných vozidiel. Databáza hry je obrovská, fanúšikovia farmárčenia si určite prídu na svoje. Pri hraní tiež treba brať do úvahy aj finančnú zložku – farma nesmie skrachovať. A myslieť musíte aj na palivo, avšak v tomto smere vám hra trošku pomáha. Palivo si totiž môžete objednať aj cez tablet. Síce za príplatok, ale nemusíte tráviť 5 minút jazdou na pumpu a ďalších 5 minút späť na pole.

 

Hlavnou devízou tejto farmárskej hry je, že ponúka veľmi pohodovú a relaxačnú hrateľnosť. V praxi to znamená, že jednotlivé úkony zaberajú veľa času a budete ich robiť stále dookola, ale fanúšikom tohto typu hier to tak vyhovuje. Technické spracovanie je priemerné.

Zapožičal: Playman

Hodnotenie: 3/5, 60 %

Cena: 24,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit