Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

3D tlačiareň predstavuje vstup Raise3D na trh 3D tlače z fotopolymérovej živice a je ďalším míľnikom firmy v portfóliu profesionálnych a priemyselných 3D tlačových riešení
Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámila, že Raise3D, poskytovateľ flexibilných riešení aditívnej výroby predstavil na veľtrhu Formnext novú 3D tlačiareň Raise3D DF2. Ide o ďalší míľnik firmy v jej rozsiahlom portfóliu profesionálnej a priemyselnej 3D tlače, ktorý predstavuje vstup na trh resinovej 3D tlače.

Riešenie DF2, založené na technológii Digital Light Printing (DLP), sa môže pochváliť vysokou rýchlosťou a presnosťou tlače, maximálnou kvalitou povrchov a vysokou mierou spoľahlivosti a bezpečnosti. Bolo vytvorené na technické prototypovanie, tvorbu výrobných pomôcok a malosériovú výrobu, pričom využíva rozmanitý výber vysoko kvalitných živíc. DF2 sa vyznačuje pracovnými postupmi, ktoré urýchľujú prácu užívateľov s tlačiarňou a optimalizujú využitie resinových technológií vo výrobe.

Riešenie DF2 integruje niekoľko komponentov na zaistenie kompletného pracovného postupu 3D tlače:

  • Raise3D DF2 3D Printer: DLP tlačiareň je určená na výrobu maloobjemových, hladkých a opakovateľných dielov s vysokým rozlíšením, vďaka presnému a spoľahlivému systému na zdvih osi Z, efektívnemu riadeniu materiálu, vyhrievanej komore, vysoko kvalitnému optickému systému, pokročilej technológii Anti-Aliasing a Air-Peel technológiami na rýchle a jednoduché odlupovanie vrstvy.
  • Raise3D DF Wash: Automatizované čistiace riešenie s efektívnym riadením procesu a ľahkou údržbou. Môže sa pochváliť robustnými čistiacimi schopnosťami pomocou dvojturbínového umývania, simulácie ručného umývania a systémom dvojventilátorového sušenia vzduchom. Využívať je možné rôzne čistiace prostriedky, ako je alkohol, IPA, TPM a voda.
  • Raise3D DF Cure: Pokročilá vytvrdzovacia stanica vybavená niekoľkými UV vytvrdzovacími a zahrievacími profilmi. Využíva duálne vytvrdzovacie zdroje naprieč viacerými vlnovými dĺžkami (365/385/405 nm).
  • Raise3D Resins: Výber živíc na mieru pre rôzne aplikácie s ďalšími variantmi, ktoré budú čoskoro uvedené na trh, zahŕňa užívateľsky prívetivú živicu Standard, živicu Tough 2K trvanlivú a odolnú voči nárazu, High Detail umožňujúcu vysoké rozlíšenie a extrémne jemné detaily a Rigid 3K s vysokou tuhosťou a vynikajúcou tepelnou a chemickou odolnosťou.
  • Softvér ideaMaker Slicing prispôsobený pre riešenie DF2, ktorý zjednodušuje proces tlače DLP. Medzi ponúkané funkcie patrí okrem iného Anti-Aliasing, automatická podpora, kompenzácia kontúr, detekcia prísaviek, generovanie textúr a zmenšená veľkosť Gcode.

„Vstup spoločnosti Raise3D, ktorá prichádza s premiérovou ponukou 3D tlače z polymérovej živice, sme určite privítali,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá distribuuje tlačiarne Raise3D na českom a slovenskom trhu. „Táto tlačiareň má potenciál priniesť vysokú hodnotu pre výrobné podniky všetkých veľkostí. Po veľmi pozitívnych ohlasoch a skúsenostiach s tlačiarňou Hyper-Speed od Raise3D sme veľmi radi, že resinová tlačiareň práve od tohto výrobcu obohatí široké portfólio našich 3D tlačiarní dostupných na portáli Abc3D.“

Dostupnosť Raise3D DF2na českom a slovenskom trhu sa očakáva na konci prvého štvrťroku 2024.

Značky: