Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mesiace prác vyústili k odovzdaniu novo zrekonštruovanej ambulancie pediatrickej kardiológie v hodnote 60 tisíc eur, ktorú financovalo občianske združenie Rally Radosti spolu s partnermi.

Malí pacienti, personál a Detská fakultná nemocnica v Košiciach dnešným dňom dostáva do daru novo zrekonštruovanú ambulanciu pediatrickej kardiológie, o ktorú sa postaral tím občianskeho združenia Rally Radosti spolu s partnermi. Celková výška investície dosiahla 60 tisíc eur, pričom dve tretiny tejto sumy boli použité z minuloročnej zbierky Rally Radosti, určenej detským pacientom s kardio-vaskulárnymi problémami. Rally Radosti tak pokračuje vo svojej práci pomáhať zlepšovať život malým bojovníkom, ktorí to v živote nemajú najľahšie.

Mesiace prác, ktoré odštartovali v novembri vybavovaním príslušných povolení na projekt, boli včera úspešne ukončené a Rally Radosti mohla odovzdať ambulanciu do užívania. Počnúc dnešným dňom tak budú detskí pacienti vyšetrovaní v príjemných a moderných priestoroch, vďaka čomu bude pre nich pobyt v ambulancii omnoho znesiteľnejší. „Táto ambulancia spĺňa najvyššie odborné aj komunikačné kritériá, ktoré sú momentálne dostupné. Technológiou naozaj kolegovia z občianskeho združenia nešetrili. Musím povedať, že pretavili svoju víziu, víziu mladých ľudí, ako by asi mala dnes vyzerať kardiologická ambulancia pre deti,“ povedal riaditeľ nemocnice, MUDr. Andrej Koman.

Celková výška investície sa vyšplhala až na 60 tisíc eur, pričom OZ Rally Radosti použilo na toto financovanie 40 005 eur z minuloročnej zbierky, venovanej práve pacientom s kardio-vaskulárnymi problémami. Nová ambulancia tak vďaka tejto investícii nielen pôsobí príjemne, ale tiež spĺňa tie najprísnejšie normy. „Ambulancia prešla rekonštrukciou od základu, od podlahy, cez nové omietky, elektroinštaláciu, až po nový strop, klimatizáciu, všetko vybavenie, ktoré tam je, vrátane nábytku na mieru,“ uviedol Peter Jakabovič, predseda OZ Rally Radosti. Ambulancia tiež dostala obrazovku do čakárne, na ktorej je možné prezentovať informácie, či prehrávať rozprávky pre deti.

Rally Radosti sa ďalej chystá pokračovať v rekonštrukčných prácach v banskobystrickej detskej nemocnici, aby vyčerpala a využila vyzbierané zdroje z minuloročnej zbierky. Uplynulý rok totiž zbierka narástla na rekordných 55 055,74 eur, ktoré občianske združenie použije do posledného centu na zlepšenie podmienok pre detských pacientov v slovenských nemocniciach. Rally Radosti je možné sledovať na www.rallyradosti.sk alebo na Facebooku či Instagrame. Organizácia má celoročne zverejnený aj svoj transparentný účet, kde je možné vidieť históriu transakcií pre väčšiu transparentnosť, ale účet tiež slúži ako celoročná zbierka. Odoslané financie na účet budú prirátané do zbierky, ktorá bude určená pre budúci ročník. Cieľ zbierky bude zverejnený onedlho, no už dnes je jasné, že bude venovaná detským pacientom.

Značky: