V uplynulom desaťročí sme boli svedkami veľkého pokroku v oblasti technológií a inovácií – najmä v odvetví mobilných telefónov, čo nám umožnilo žiť a spájať sa ako nikdy predtým a rozvíjať spôsob, akým tvoríme a zdieľame obsah.

Prvá filozofia dizajnu spoločnosti Motorola je založená na priamej spätnej väzbe od spotrebiteľov a bola hlavným princípom vývoja nového motorola razr 5G, jediného sklápacieho „véčkového“ smartfónu, ktorý je plne funkčný pri úplnom zatvorení, a to vďaka inovatívnemu displeju Quick View a najpokročilejšej selfie kamere na trhu.

Zatiaľ čo slovo „selfie“ sa stalo súčasťou modernej hovorovej reči a do Oxfordského slovníka sa oficiálne dostalo až v roku 2013, selfie ako taká vznikla už pred takmer 200 rokmi. Podľa štatistík Google sa od roku 2014 odfotilo asi 93 miliónov selfie fotiek denne iba na zariadeniach Android.

S pribúdajúcimi selfie fotografiami sa pre spotrebiteľov stáva vysoko kvalitná technológia predného fotoaparátu pri výbere smartfónu jednou z hlavných priorít. A s nedávno uvedeným razr 5G sme predstavili najpokročilejšiu selfie kameru na trhu.

Predný displej Quick View má mnoho výhod, ktoré sú v rámci razr 5G jedinečné a 48 Mpx fotoaparát s technológiou Quad Pixel tiež umožňuje používateľom zakaždým vytvárať pôsobivé selfie. Hlavný snímač s rozlíšením 48 Mpx sníma ostré a živé fotografie so 4-krát lepšou citlivosťou na slabé svetlo – bez toho, aby ste zariadenie vôbec otvorili.

S razr 5G nemusia roztrasené ruky znamenať rozmazané selfie. Optická stabilizácia snímku (OIS) automaticky kompenzuje rozmazanie fotografií a videí, ktoré vzniká v dôsledku nežiaduceho pohybu fotoaparátu, takže aj za zhoršených svetelných podmienok, keď expozícia trvá dlhšie, sú jasnosť a detaily viditeľné.

Technológia laserového automatického zaostrovania navyše využíva pokročilý snímač TOF (Time of Flight), ktorý pomáha fotoaparátu rýchlo zaostriť na objekt v podmienkach so slabým osvetlením. Je ultrarýchly a super presný, takže vám nikdy neunikne žiadna snímka.

Pri veľmi zlých svetelných podmienkach ponúka fotoaparát režim Nočného videnia, ktorý zvýrazňuje viac detailov v tme. Kombináciou viacerých snímok v rôznych expozíciách získate jasné a živé fotografie s ohromujúcou čistotou a presnejšími farbami.

Prístup k fotoaparátu je tiež jednoduchý – stačí potiahnuť prstom. Keď je váš razr 5G zatvorený a odomknutý, otvorte fotoaparát potiahnutím doprava alebo pomocou rýchleho snímania otočením zápästia. A s funkciou Automatické zachytenie úsmevu nemusia používatelia ani stlačiť tlačidlo na nasnímanie fotografie – jednoducho sa usmejú a zariadenie za nich automaticky nasníma selfie.

Tento jedinečný hardvér je podporovaný rovnako inovatívnym softvérom. razr 5G bol skonštruovaný a navrhnutý s funkciami na zvýšenie kreativity snímania selfie. Vďaka režimom fotoaparátu, ako sú Skupinová selfie, Režim portrét a Zvýraznená farba, je fotenie najlepších selfies jednoduchšie, a to vďaka interaktívnemu displeju telefónu razr 5G a najpokročilejšej selfie kamere na trhu.

razr 5G je na Slovensku dostupný od 1499 eur. Úplné informácie o cenách a technické údaje nájdete na webovej stránke.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.