Zástupca klasických telefónov s tlačidlami osviežuje tento test modelom, ktorý je zároveň super odolný. Je to telefón pre tých, ktorí potrebujú komunikačný prostriedok s dlhou výdržou. Ideálne na chaty, stavbu, turistiku alebo na športovanie.

Oceníte jednoduchosť a rýchlosť. Presne tak, tento telefón patrí ešte do segmentu klasiky, ktorá okamžite reaguje na stlačený kláves. Žiadna preexponovaná nadstavba systému, ale rýchle rozhranie, a to zároveň v slovenčine. Tomu ale odpovedá aj nižší počet celkových možností. Nuž nie je to smartfón.

Odolné telo je gumové a má hliníkové pláty po bokoch. Už samotný tvar je zaujímavý a dobre sa drží v ruke. Všetky konektory sú zakryté, aby sa do telefónu nedostala voda alebo iné nečistoty. Ide vlastne o audio a microUSB konektor na spodnej hrane. Horná hrana má LED svetlo, čo považujeme za praktický prínos v tomto segmente telefónov. Výrobca použil samostatnú LED diódu aj pre fotoaparát na zadnej strane. Má 2 Mpx a je to základ. Povieme to skôr diplomaticky – spravíte s ním nejakú fotku. Na odfotenie úradných hodín, informačných tabúľ alebo smerových značiek v lese to postačí. Je to ale základ. No a do telefónu potrebujete dať pred prvým fotením pamäťovú kartu do kapacity 32 GB. Interná pamäť telefónu je 200 kB a nevojde sa do nej ani jedna fotka, tobôž videosúbor.

Ocenili sme ale skutočnú podporu Dual SIM. Potrebujete však ešte klasické „veľké“ SIM karty, teda veľkosť spred viac ako piatich rokoch. Žiadny problém, takto sa stále dodávajú, len ich nesmiete vylomiť do menšieho formátu. Slot na pamäťovú kartu je samostatný, takže odpadá rozhodovanie či použiť dve SIM karty.

Farebný displej má uhlopriečku 2,4″ a rozlíšenie 240 x 320 px. Jediným spôsobom ako pripojiť k telefónu nejaké zariadenie je Bluetooth alebo kábel. Je to telefón, ktorý vydrží na jedno nabitie viac ako týždeň. Vďaka certifikácii IP68 prežije 30 minút v 1,5 m vode. Je jasné, že jeho určenie je iné, ako pri bežných telefónoch alebo smartfónoch.

Model telefónuHammer Patriot
Operačný systémvlastný firmvér
Formát SIM kartyDual SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]0,032 / 0,064
ProcesorMediaTek MTK6260A, 1-jadrový
Displej, počet fariebLCD
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]2,4 / 240 × 320, 16:9
Slot na pamäťovú kartumicroSD do 32 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC3.0, nie, áno, nie, nie
Hlavný fotoaparát / video2 Mpx / áno
Predný fotoaparát / videonemá
Vymeniteľná batéria a vlastnostiáno, 1800 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]130 × 66 × 19 / 152
KonektormicroUSB, 5 W
ZapožičalHammer
Cena [EUR s DPH]49
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total scoreN/A
PCMark for Android – PerformanceN/A
3DMark Sling Shot Extreme – TotalN/A
GraphicN/A
PhysicsN/A
VRMark Amber Room – TotalN/A
A1 SD Bench – RAM [MB/s]N/A
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]N/A
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia5/5
Hardvérová výbava1/5
Rýchlosť5/5
Výdrž5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • odolné telo
  • výdrž batérie
  • LED svetlo
  • rýchly systém
  • FM rádio

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • fotoaparát len ako doplnok
  • nepodporuje dátové prenosy

Verdikt

Hammer Patriot je telefón na chatu alebo pre ľudí, ktorí veľa telefonujú a pohybujú sa v nehostinných oblastiach. Tento telefón vydrží takmer všetko a zároveň je to šikovný pomocník bez nutnosti používať Android. Skrátka klasika, ktorá si mnohých aktívnych ľudí získa.

Cena: 49 €

Zapožičal: myPhone

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.