Slúchadlá, ktoré vás potešia prémiovým zvukom a celkovým pohodlím počas používania. Výrobca aj tento rok pripravil nástupcu svojej zabehnutej série. My sme radi, že pôvodné typy prvkov zostali a máte tak pevné slúchadlá aj na cestovanie. V balení je aj ochranné vrecúško, nemusíte sa obávať ich prenášania.

Náušníky sú oválne a kompletne ukryjú vaše uši. To je len časť odhlučnenia, tu si totiž môžete zapnúť aktívne odhlučnenie. Funguje veľmi dobre. Dokonca aj zvuk bol živší, pokým bola táto funkcia aktívna. Nám sa páči koncept slúchadiel, ktoré sú aktívne, ale dajú sa použiť aj ako bežné káblové. Tým odpadá starosť o nabitie batérie. Tá sa nabíja cez microUSB konektor (áno tu už by sme USB-C očakávali). Na výber sú vlastne celkovo štyri režimy používania. Prvý je úplný, a to cez Bluetooth a ANC. Vtedy vydržia prehrávanie hudby po dobu 20 hodín. Vypnutím ANC predĺžite výdrž batérie o 10 hodín. Tretí režim je pasívny, pripojením audiokábla, ktorý máte v balení. Posledný je režim s audiokáblom a aktivovaním funkcie ANC.

K slúchadlám môžete pripojiť naraz dve zariadenia Bluetooth a prepínanie medzi nimi funguje vynikajúco. Stačí pustiť hudbu z druhého zdroja a okamžite sa prepne prehrávanie. Rovnako tak sa aktivuje prichádzajúci hovor, ak počúvate hudbu z tabletu alebo notebooku.

Konštrukcia je pevná, prevažne plastová ale zosilnená oceľovým oblúkom. Náušníky sú jemné a príjemné. Používajú materiál umelej kože a nie je v ňom ani vyslovene teplo. Teda za predpokladu, že nie ste na priamom slnku.

Tlmenie okolitých hlukov je výborné. JBL s tým má skúsenosť a slúchadlá sú výborné na cestovanie, ale aj do kancelárie. Zvuk klimatizácie a iných monotónnych ruchov tým takmer úplne eliminujete. ANC sa dá nastaviť aj cez mobilnú aplikáciu, veľký úžitok vám ale neprinesie. Všetko si nastavíte cez ovládacie prvky na pravej mušli. Sú tu tlačidlá na párovanie, ovládanie hudby, hovorov a nastavenie hlasového asistenta. Ak je vo vašom smartfóne dostupný, stačí ťuknúť na ľavú mušľu a aktivuje sa. Nám sa páčilo aj to, že za 15 minút nabíjania ich nabijete na dve hodiny použitia.

Zvukovo sú veľmi dobré, a to celkovým vyvážením prednesu. Basy sú silné a zároveň hlbšie a dynamické. Stredy a výšky sú veľmi jasné, ale na úrovni, ktorá ich nestavia neprirodzene nad nízke tóny.

Názov modelu / Technické parametreJBL Live650BTNC
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]16 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]20 / 30
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]199,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevná konštrukcia
  • Párovanie s 2 zariadeniami naraz
  • Odhlučnenie cez ANC

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Ešte stále je tu microUSB konektor

Verdikt

JBL Live650BTNC sú zvuková klasika. Aktívne odhlučnenie a výborný zvuk je to čo reálne potrebujete. Výrobca pridáva možnosť spárovania dvoch zariadení cez Bluetooth naraz. Funguje na jednotku. Škoda len nabíjania cez microUSB konektor.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 199 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.