Model s pravdepodobne najdlhším názvom. Slúchadlá Wireless Train sú primárne určené pre aktívnych ľudí, a to nielen do posilňovne, ale aj na behanie. Už samotná konštrukcia prezrádza, že to je tak trochu iný športový kúsok.

Mušle sú v štýle supra-aural a prikladáte si ich na uši. Je to najistejší spôsob ako zabezpečiť ich správne držanie. Treba ale počítať s napohľad silnejším prítlakom. Pri prvom nasadení ho budete cítiť. Tiež aj špeciálne návleky. Sú podstatne hrubšie ako býva zvykom a majú vetranie, ktoré výrobca nazval UA SuperVent. Mriežkovaný vzor a celkové spracovanie materiálu a textílie umožňuje vetranie s minimálnym potením hlavy. Návleky sa dajú oprať. Slúchadlá majú krytie IPX4, sú teda stavané na spotenie a odolajú vlhkému prostrediu aj počas ich prenášania.

Spojovací most má trochu iné polstrovanie ako mušle. Je však jemne pogumované, čo má takisto zmysel na zachovanie stability. Konektor na pripojenie audiokábla aj nabíjací microUSB sú zakryté. Najlepšie použitie je v bezdrôtovom režime. Batéria sa za päť minút nabije na hodinu používania. Pri plnom nabití vydrží do 16 hodín. Prakticky ich nikdy nebudete mať vybité a keď ich zabudnete nabiť, stačí ich nachvíľu pripojiť k adaptéru pre smartfón alebo powerbanke.

Konštrukcia je jednou z najzaujímavejších vlastností. Ovládacie prvky sú vystúpené. Veľmi dobre sa ovláda hlasitosť alebo posúvanie skladieb cez zdvojenú funkciu tlačidla. Pravá mušľa má z vonkajšej strany tlačidlo. Je ním logo UA a slúži na zosilnenie zvuku z okolia cez mikrofóny. Netreba ich dávať dole, stlačíte tlačidlo a hneď viete, čo sa deje okolo vás. Opätovným stlačením sa vráti hudba späť k pôvodnej hlasitosti. Tlačidlo na hovory alebo hudbu je dobre dostupné, občas sme mali pocit, že až príliš. Pri nasadzovaní slúchadiel sme si ho omylom stláčali.

Výrobca použil 40 mm meniče s frekvenčným rozsahom 16 ÷ 20 000 Hz a vybavil ich technológiou JBL Charged Sound. Zvuk je podstatne výraznejší, v oblasti stredov až priezračnejší. Má výborné basové podanie, čo pri športe rozhodne oceníte. Po zvukovej stránke sú veľmi dobré. Je zvláštne počúvať tak príjemne výrazný zvuk.

Verdikt

JBL Under Armour Sport Wireless Train si kúpte keď beháte alebo cvičíte a chcete niečo špeciálne. Mechanická odolnosť, odolnosť voči vlhkosti, rýchle nabíjanie a extra výrazný zvuk vrátane dynamických basov. Toto všetko slúchadlá ponúkajú. Je to trochu iný koncept, ako poznáme zo športových sérií. Tvary, ovládacie prvky a celková prepracovanosť v detailoch je niečo, čo automaticky nevidíte pri všetkých športových slúchadlách na trhu.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 199 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.