Slúchadlá pre milovníkov priestorového zvuku a taktických strieľačiek.

Pripájajú sa cez USB rozhranie a vytvárajú priestorový zvuk. Vhodné najmä na hranie hier, nemusia to byť nutne akčné hry. Hudba v nich znie s rozšíreným efektom sterea. Je virtualizovaná, ale prekvapivo je jej podanie príjemné. Avšak priestorový zvuk sa na rozšírení audia prejaví na miernej zastretosti. Máte totiž pocit, že zdroj hudby je od vás podstatne ďalej ako sú mušle slúchadiel.

Konštrukcia je objemná a využíva dva oceľové spojovníky medzi mušľami. Polstrovanie z koženkového materiálu je príjemné, ide o obdobu ekokože. Takisto bude aj táto konštrukcia ideálna pre tých, čo nemajú radi silný prítlak na uši. Sú úplne jemné a vhodné na dlhodobé nosenie. Mikrofón je pevný, nedá sa teda odpojiť a ani nijakým spôsobom skorigovať. Slúchadlá Jaguar si kúpia prevažne hráči, ktorí mikrofón použijú, alebo ho nevnímajú ako prvok navyše. Slúchadlá odporúčame aj na sledovanie filmov. Samotný priestorový efekt sa meniť nedá. Dá sa však upravovať hlasitosť kolieskom na ľavej mušli.

S počítačom sa prepájajú pogumovaným káblom v sivej farbe s dĺžkou 2,3 metra. Bude chvíľku trvať, kým sa prispôsobí vami používanej polohe. Prispôsobenie veľkosti oblúka v oblasti mušlí je minimálne. V praxi ho kvôli voľnej aretácii oboch mušlí nebudete potrebovať.

Hudobne nevybočujú z radu v tejto cenovej kategórii. Istú zastretosť budete pociťovať v oblasti výšok. Ak máte radi priestorový zvuk, tento model bude pre vás vhodný. Do úvahy ale treba zobrať to, že sa nehodia na akúkoľvek hudbu. Tá bude mať niekedy neprirodzený nádych.

Názov modelu / Technické parametreWhite Shark GH-1646 Jaguar 7.1
Typkáblové
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okolianemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraUSB
NFCnemá
Nabíjací konektorN/A
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie1/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]26,40
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevná konštrukcia
  • Priestorový zvuk
  • Citeľný efekt

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Bez možnosti upravovať silu efektu

Verdikt

White Shark GH-1646 Jaguar 7.1 podľa názvu s priestorovým zvukom, viac ako 7.1 máme pocit, že ide o rozšírené stereo. Slúchadlá sú dimenzované na hranie hier a tu tento efekt rozšíri hudobný zážitok a nebude na škodu. Prehrávanie hudby bude viac skreslené.

Zapožičal: AGEM Computers

Cena: 26,40 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.