Sonickú zubnú kefku od Xiaomi sme mali možnosť testovať viac ako dva týždne. Doteraz sme na čistenie zubov používali klasickú oscilačnú elektrickú zubnú kefku, pri ktorej sa štetiny čistiacej hlavice otáčajú striedavo v smere a proti smeru hodinových ručičiek.

Pri sonickej zubnej kefke je usporiadanie štetín rovnaké ako pri klasickej zubnej kefke, pričom štetiny kmitajú sonickým pohybom zhora nadol.

Kefka má minimalistický dizajn

Zubná kefka od Xiaomi dokáže tento pohyb vykonať 31-tisíckrát za jednu minútu. Zubnú kefku môžete bezdrôtovo spárovať s aplikáciou Mi Home a sledovať štatistiky čistenia vašich zubov. Aplikácia ponúka denné štatistiky a bodové hodnotenia vášho čistenia a zobrazuje odporúčania, aby ste vedeli, ako sa v čistení zubov zdokonaľovať. V rámci týždenných štatistík si na 3D modeli chrupu môžete pozrieť, ktorej konkrétnej časti by ste mali venovať viac pozornosti, lebo ju zanedbávate.

Výrobca, ale aj zubní lekári odporúčajú čistiť zuby dvakrát denne, ráno a večer aspoň dve minúty. Sonická zubná kefka Xiaomi umožňuje tri čistiace režimy. Jemný režim, ktorý je určený pre ľudí s citlivými ďasnami, normálny režim a potom prispôsobený režim. Každý z nich je rozdelený na štyri časové segmenty oddelené krátkym prerušením vibrácií, aby ste vedeli, kedy máte prejsť na ďalšiu štvrtinu vášho chrupu a vyčistili si tak rovnomerne všetky zuby. Medzi čistiacimi režimami sa prepínate jedným tlačidlom, ktoré slúži na vypnutie a zapnutie kefky.

Bodové ohodnotenie každého čistenia zubov

Práve prispôsobeným režimom je zubná kefka Xiaomi zaujímavá. V aplikácii si môžete režim nastaviť a celkovú dĺžku čistenia tak predĺžiť na 2,5 minúty. Volíte si napríklad to, že zubná kefka tesne po zapnutí nerozkmitá štetiny v plnej sile, aby nedošlo k zbytočnému rozstriekaniu zubnej pasty po celej kúpeľni, potom samotnú intenzitu pri čistiacom cykle a vyberáte si aj záverečnú čistiacu fázu, ktorá je doplnková k hlavnému čisteniu. Napríklad čistenie jazyka, extra čistenie pre biele zuby a podobne. Aplikácia vaše nastavenia uloží do zubnej kefky a tá vám po tom vždy po zapnutí automaticky spustí váš prispôsobený režim. Ďalším potlačením tlačidla sa môžete prepínať aj na ostatné režimy definované výrobcom. Je dôležité povedať, že pri čistení touto kefkou na zuby na ďasná vôbec nemusíte tlačiť, ale ju iba jemne prikladať.

Možnosť prispôsobiť si vlastný čistiaci režim

Podľa nášho subjektívneho hodnotenia môžeme povedať, že v porovnaní s oscilačnou zubnou kefkou či klasickou zubnou kefkou, bol náš pocit po použití sonickej zubnej kefky oveľa lepší a pocit čistých zubov bol výrazný.

V balení k zubnej kefke je jedna čistiaca hlavica, samotná zubná kefka, farebné krúžky na rozlíšenie zubnej kefky, ak by ste ich mali doma viacero a nabíjačka s koncovkou USB. Výrobca počíta s tým, že máte doma už nabíjačku napríklad ku smartfónu a nabijete si s ňou aj zubnú kefku. Dĺžka nabíjania je  približne dvanásť hodín. Na jedno úplné nabitie nám vydržala viac ako sedem dní.

Cena: 45,90 EUR
Zapožičal: Mi-store.sk

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.