Občas sa stáva, že súrne potrebujeme dátový kábel k smartfónu a práve vtedy nie je žiaden po ruke

Veríme, že ste sa s podobnou situáciou stretli aj vy. My sme to vyriešili jednoduchým spôsobom, kľúčenkou s dátovým káblom. Prečo kľúčenka? Lebo kľúče máme z 90% času mimo kancelárie/domova pri sebe. Po chvíľke hľadania sme „narazili“ zaujímavý gadget – Remax WESTERN. To je elegantne vyhotovená kľúčenka (môžete si ju zavesiť kdekoľvek) z ekokože, ktorá má zakomponovaný dátový kábel, ktorý slúži ako pútko.

Spracovanie je bez výhrad, pričom aj samotný kábel je pokrytý elegantne prešitou kožou. Spodok kľúčenky tvorí okrúhla spona s odpruženým uzáverom. Najväčšiu časť tvorí kryt koncoviek dátového kábla – držiak s dierou a jedným kovovým cvokom. Po otvorení sa kábel jednoducho vytiahne a je pripravený na použitie. Veľmi jednoduchý a funkčný princíp.

My sme testovali dátový kábel s USB + Lightning konektorom, určený pre Apple zariadenia. V ponuke predajcov nájdete aj kľúčenky s microUSB káblom. S USB-C káblom sme nenašli žiadnu, čo je škoda. Výhodou je, že kábel je dátový a použiteľný okrem nabíjania aj na prenos súborov alebo synchronizáciu. Vyhotovenie je v dvoch farbách, hnedá alebo čierna. Po určitom čase používania sme spozorovali iba jeden nedostatok, ktorým je opadávajúca farba zo spony na kľúče. Pôvodne je v šedom vyhotovení, ak farba opadne, zostane chrómová.

Cena: od 5 eur

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE