Nemecká značka Magnat prináša na trh novinky v oblasti reproduktorov. Žiadne extravagantné zmeny ale klasický dizajn s retro štýlom.

Všetky aktuálne novinky sú dostupné na e-shope www.audio.sk.

Magnat Transpuls 1500

Trojpásmový reproduktor v štýle retro, ktorý len tak ľahko nezostarne. Využíva širšiu základňu a celkový objem, ktorý lepšie poslúži na zvýraznenie zvuku. Reproduktorové šasi je tvorené z MDF dosky z tmavého dreva. Má v sebe 38 cm basový menič doplnený o 17 cm stredový menič a samostatný výškový menič.

Jeho umiestnenie medzi zošikmenými plochami má svoj význam na lepšie šírenie zvuku. Reproduktor tak nie je tak závislý od umiestnenia a smerovania do priestoru. Na rozdiel od tenších reproduktorov vytvorí hutný a dynamický zvuk aj na menšom priestore. Celkový objem a veľkosť je na vrhnutá práve v súlade s vytvorením potrebnej dynamiky zvuku.

Cena: 499 EUR za jeden reproduktor

Magnat Prime One

Bluetooth dvojpásmové reproduktory sú vnímané ako niečo, čo je vhodné pre menej náročných používateľov. Dizajn bol navrhnutý tak, aby odpovedal súčasným trendom a zapôsobil v každom priestore. Kombinovaným spracovaním MDF dosky a hliníkového krytu vo forme horného panelu. Vo svojom tele ukrýva 13 cm basový menič doplnený o 2,5 cm výškový menič. Takáto zostava je v reproduktore Prime One dvakrát. Celková hmotnosť je 6 kg, čím je uspôsobený na silný zvuk a stabilitu celého zostavenia.

Na pripojenie využíva technológiu Bluetooth 4.0 s podporou kodeku aptX. S audio zariadením sa dá prepojiť aj cez štandardný 3,5 mm vstup. Vďaka dvojici dvojpásmových systémov ho môžete umiestniť na vami žiadané miesto bez obmedzenia šírenia zvuku.

Cena: 399 EUR

Magnat Prime Classic

Reproduktor, ktorý si prepojíte cez Bluetooth a zároveň ponúka kompaktné rozmery. Pevné drevo vo forme MDF dosky zabezpečí dynamickú reprodukciu. Ovláda sa pomocou potenciometrického ovládača na bočnej strane alebo cez smartfón. Aj tento model sa dá prepojiť 3,5 mm audio vstupom.

Spredu je umiestnený 8,5 cm stredobasový menič, v spodnej časti je nadol smerujúci basový menič s priemerom 10 cm. Pri návrhu šasi použil výrobca laserové meranie Klippel, ktoré prináša minimálne skreslenie pri rôznych hlasitostiach zvuku. Nespornou výhodou bude jeho retro dizajn kombinovaný s modernými prvkami a typickou farbou pre značku Magnat.

Cena: 199 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.