Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Profesionálnu tlačiareň umožňujúcu 3D tlač z polymérovej živice budete môcť vidieť v produktívnej prevádzke na marcových Dňoch otvorených dverí spoločnosti Elvira

Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, uviedla, že 3D tlačiareň DF2 od Raise3D, ohlásená na sklonku minulého roka, je už teraz dostupná aj pre českých a slovenských zákazníkov na portáli Abc3D. Tlačiareň je do konca marca 2024 k dispozícii za uvádzaciu cenu v rámci predobjednávok a od apríla bude tiež dostupná prostredníctvom štandardných objednávok. DF2 bude navyše hlavnou témou Dní otvorených dverí v dňoch 19. a 21. marca 2024, ktoré sa uskutočniav showroome spoločnosti Elvira.

Tlačiareň DF2 od Raise3D bola globálne predstavená v novembri 2023 ako riešenie založené na technológii Digital Light Printing (DLP). Môže sa pochváliť vysokou rýchlosťou a presnosťou tlače, maximálnou kvalitou povrchov a vysokou mierou spoľahlivosti a bezpečnosti. Využíva rozmanitý výber vysokokvalitných živíc.

„Už po prvých týždňoch testovania sme boli z DF2 úprimne nadšení. Bez akéhokoľvek zveličovania prevýšila všetky naše očakávania,“ hovorí Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá distribuuje tlačiareň Raise3D na českom a slovenskom trhu. „DF2 prevyšuje všetko čo doteraz trh ponúka, a to ako v kvalite tlače, tak hlavne spôsobom ovládania a automatizovaným príslušenstvom umývacej stanice a UV. Rad krokov a nastavení môže užívateľ nastaviť priamo na tlačiarni bez toho, aby sa musel vracať k počítaču. Ovládací displej, ktorého veľkosť poznáme z infotainmentu automobilov, umožňuje napríklad urobiť zmenu rozmiestnenia alebo duplikát tlačených modelov. To šetrí čas, veľa času.“

Raise3D DF2 je kompletné riešenie resinovej tlače technológie DLP. Celý reťazec krokov, od voľby materiálu, návrhu modelu, obsluhy a pod. je optimalizovaný na výrobu strojárenských prototypov a pomôcok, ako sú prípravky a upínače pre malosériovú výrobu. K dispozícii je škála výkonných strojárenských resinov (živíc). Kanistre resinov sú vybavené RFID čipom na automatickú detekciu typu resinu. To zaistí automatizáciu pracovného postupu počas celého procesu tlače, umytie a vytvrdzovanie. Zjednoduší sa tak obsluha a eliminujú sa jej možné omyly.

„V druhej polovici marca tradične usporadúvame naše Dni otvorených dverí a dospeli sme k jednoznačnému záveru, že DF2 bude ich ústredným motívom. Okrem DF2budeme prezentovať počas prevádzky všetky ďalšie aplikácie 3D tlače, 3D skenu a tlačových materiálov so zameraním na výkon, na rýchlejšie prototypovanie a výrobu finálnych produktov s nižšími energetickými nákladmi,“ dodal Jan Šmejcký.

Viac informácií o Dňoch otvorených dverí nájdete na tomto odkaze.

Viac o Raise3D DF2 nájdete na tomto odkaze.

Značky: